Brandsäkerhet

Vi har utrustat alla våra lägenheter med brandvarnare och brandfilt. Dessa finns till för din och dina grannar säkerhet. Det är därför inte tillåtet att ta ner den brandvarnare som finns monterad i din lägenhet.

Tryck in brandvarnarens testknapp i cirka 5 sekunder. Brandvarnaren kommer då börja alarmera med full signal. Om den inte fungerar ska du göra en felanmälan till kundcenter. Då kommer vi och byter ut den.

Din brandfilt finns monterad på insidan av städskåpet. Har du använt din brandfilt ska du kontakta kundcenter så får du en ny brandfilt helt utan kostnad.

Med en brandfilt kan du släcka mindre bränder på plana ytor. Brandfilten kväver elden, kasta därför inte filten på branden utan lägg den bestämt över branden och tryck med händerna ovanpå filten.

I trygghetsboendet Linden finns spiskåpa med släckfunktion installerade på samtliga spisar i fastigheten. 

  • Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt. Tänk på att inte placera ljus och ljusstakar i närheten av något brännbart som till exempel en gardin.
  • Ställ värmeljus var för sig. Om de står tätt ihop kan värmen bli så hög att allt stearin antänds och skapar en kraftig låga.
  • Använd ljusstakar av keramik eller metall. Träljusstakar eller ljusstakar med mossa, bomull eller annan dekoration är mycket brandfarliga.
  • Kontrollera att plattor inte glöms bort påslagna och att barn eller husdjur inte kommer åt reglagen. Innan du går hemifrån kontroller en gång extra att alla plattor är avslagna.
  • Rök aldrig i sängen. Det är den vanligaste orsaken till dödsbränder.
  • När hårtorkar, mobilladdare, datorer inte används - dra ur kontakten.
Hjälpte informationen på sidan dig?