Sörliden

Bild från Sörbyvägen i Sörliden

Sörliden är ett bostadsområde som bjuder på variation, mångfald och hyresgäster med stort engagemang. Den aktiva samverkansföreningen i området arrangerar aktiviteter för barn och vuxna och här finns både vävstuga och odlingslotter för den som vill odla sina egna grönsaker. Området ligger högt och fritt med utsikt över staden och i det angränsande friluftsområdet Skyttis finns bland annat skidspår och fina stigar för terränglöpning.

Från Sörliden är det gångavstånd till både förskola, grundskola och gymnasium och till city promenerar du på cirka 20 minuter. Ett annat alternativ är att ta bussen som går två gånger i timmen. Vissa turer passerar även sjukhusområdet och det närbelägna köpcentret med flera butiker.

De välplanerade lägenheterna finns från ett till fem rum och kök i hus av varierande höjd. Här kan du välja mellan att bo på åttonde våningen med utsikt över staden eller i tvåvåningshus med radhuskänsla. Parkeringsplats eller garage finns att hyra i närheten.

Lediga lägenheter

Se lediga lägenheter

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.

Områdesfakta

Adresser: Sörbyvägen 5-19, Järvstagatan 1-7, Järvhagavägen 6, Sörbyvägen 6-10, Sörbyvägen 12-24,  Järvstagatan 2-16 och Andra Långgatan 25-29.

Byggår: 1953-2007

Antal lägenheter per storlek

Storlek

Antal

1 rok

30

2 rok

448

3 rok

258

4 rok

27

>5 rok

3

Studentlägenheter

16

Summa

782

Hittade du den information du sökte?