Sörliden

Sörliden är ett bostadsområde som bjuder på variation, mångfald och hyresgäster med stort engagemang. Den aktiva samverkansföreningen i området arrangerar aktiviteter för barn och vuxna och här finns både vävstuga och odlingslotter för den som vill odla sina egna grönsaker. Området ligger högt och fritt med utsikt över staden och i det angränsande friluftsområdet Skyttis finns bland annat skidspår och fina stigar för terränglöpning.

Från Sörliden är det gångavstånd till både förskola, grundskola och gymnasium och till city promenerar du på cirka 20 minuter. Ett annat alternativ är att ta bussen som går två gånger i timmen. Vissa turer passerar även sjukhusområdet och det närbelägna köpcentret med flera butiker.

De välplanerade lägenheterna finns från ett till fem rum och kök i hus av varierande höjd. Här kan du välja mellan att bo på åttonde våningen med utsikt över staden eller i tvåvåningshus med radhuskänsla. Parkeringsplats eller garage finns att hyra i närheten.

Områdesfakta

Adresser:
Andra Långgatan 25-29
Järvstagatan 1-7, 2-16
Sörbyvägen 5-19, 6-10 och 12-24
Järvhagavägen 6 (gruppboende)

Antal lägenheter:
782 st

Antal lgh per storlek:
1 RoK 30 st
2 RoK 447 st
3 RoK 259 st
4 RoK 27 st
>5 RoK 3 st
16 st studentlägenheter

Boendeformer:
Lägenheter, Studentboende

Byggår:
År 1953-2007

Sök ledigt

Våra lediga lägenheter, bilplatser och förråd i Sörliden hittar du på Sök ledigt. Där kan du enkelt filtrera fram objekt utifrån dina önskemål.

För hyresgäster

Du som är hyresgäst hittar mer information om ditt bostadsområde genom att logga in på Mina sidor. Här finns bland annat information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.

Hjälpte informationen på sidan dig?