Seniorboende

Att bo i en seniorbostad innebär att dina grannar har fyllt 55 år. För många är just möjligheten till gemenskap med jämnåriga grannar ett av skälen till att välja en senior­bostad. Lägenheterna har även rymliga badrum och tillgång till hiss om huset har flera våningar.

Vi publicerar alla lediga seniorbostäder under Sök ledigt, boendeform 55+.

Gullvivan i Gullänget

Bostadsområdet Gullvivan ligger 600 meter sydväst om Gullängets centrum och 2,5 kilometer från centrala Örnsköldsvik. Gullvivan består av två punkthus med sex våningar, fritt placerade en bit från Gullvivevägen. Lägenheterna är placerade i hörnen av huskropparna och har dagsljus från två väderstreck.

Bild från Gullvivevägen

Varje hus innehåller 19 lägenheter fördelade på fem våningsplan. I källar­våningen inryms förråden och en kyld matkällare. I översta våningsplanet är tvättstugan placerad tillsammans med en lokal för sammankomster av olika slag och en bastuavdelning.

Infart sker från Gullvivevägen till en parkeringsplats för 34 bilar. Fordon kan också köras i direkt anslutning till entréerna. Cykelförråd finns intill entréerna i markplan. Parkeringsplatserna hyrs separat medan cykelplats ingår i hyran. Närmaste busshållplats ligger 200 meter bort. 

Adresser:
Gullvivevägen 2 A och B 

Antal lägenheter:
38 st

Antal lgh per storlek:
2 RoK, 20 st på 62 kvm
2 RoK, 8 st på 73 kvm
3 RoK, 10 st på 77 kvm

Byggår:
År 1992

Dirigenten i Bjästa

Bostadshuset Dirigenten ligger 400 meter från Bjästa centrum med infart från Örnviksvägen. Huset, en så kallad "Flerbostadsvilla" ligger på en hörntomt och rymmer 13 lägenheter med gemensamma utrymmen.

Bild från Dirigentvägen

I entréns närhet finns parkering för 13 bilar, samtliga med motorvärmaruttag. Lägenhetsförråd är inredda i gårdshuset. Här finns också utrymme för cyklar och sparkar.

Tvättstugan ligger högst upp i huset och har förutom tvättmaskiner också torktumlare, torkskåp och mangel. Hobbyrum ligger i anslutning till tvättstugan och står till alla hyresgästers förfogande. I anslutning till entrén ligger en lokal för möten och sammankomster, här finns även pentry och toalett.

Från busstationen utgår lokala bussar till bland annat Örnsköldsvik, Köpmanholmen och Sidensjö.

Adresser:
Örnviksvägen 1

Antal lägenheter:
13 st

Antal lgh per storlek:
1 RoK, 2 st på 48 kvm
2 RoK, 6 st på 68 kvm
2 RoK, 2 st på 69 kvm
2 RoK, 3 st på 70 kvm

Byggår:
År 1992

Doktorshatten i Domsjö

Bostadshusen Doktorshatten ligger alldeles i centrum av Sund. Här finns lägenheter med 1-3 rum och kök. Alla lägenheter är hörnlägenheter och har inglasade balkonger.

Bild från Doktorshatten

Tvättstugan ligger högst upp i huset och har förutom tvättmaskiner också torktumlare, torkskåp och mangel. Hobbyrum ligger i anslutning till tvättstugan och står till alla hyresgästers förfogande.

I entréns närhet finns 13 bilplatser, samtliga med motorvärmaruttag. Närmaste busshållplats ligger 200 meter bort.

Adresser:
Svartvägen 7 och Stenbrottsvägen 1

Antal lägenheter:
20 st

Antal lgh per storlek:
1 RoK, 5 st på 46-50 kvm
2 RoK, 13 st på 68-70 kvm
3 RoK, 2 st på 87-88 kvm

Byggår:
År 1993

Östra Ängsvägen - Bredbyn

Alla lägenheter ligger i markplan, i små radhus. Lägenheterna är utrustade med egen tvättmaskin och har egen ingång och altan i söderläge med närhet till grönområde. 

Bild från Östra Ängsvägen

Till centrum med affär och annan service är det 500 meter. Från busstationen utgår bussar till Örnsköldsvik.

Adresser:
Östra Ängsvägen 16-28  

Antal lägenheter:
9 st

Antal lgh per storlek:
1 RoK, 5 st på 47 kvm
2 RoK, 4 st på 59 kvm

Hjälpte informationen på sidan dig?