Hyra och betalning

Du ska alltid betala hyran i förskott. Det betyder att du t.ex. betalar hyran för februari senast den sista vardagen i januari. Om du betalar in hyran för sent kommer ett inkassokrav, vilket innebär extra kostnader för dig.

På Mina sidor kan du se dina kommande och betalda hyresavier.

Välj hur du vill betala

Du kan betala din hyra genom hyresavin, via autogiro eller via e-faktura. Om du betalar din hyresavi via internet kontrollera att OCR-raden blir rätt, varje månadsavi har ett eget OCR-nummer.

Blankett: Medgivande om autogiro Pdf, 537.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Autogiro innebär att hyran dras direkt från ditt konto varje månad. Det gör att du inte behöver tänka på när hyran ska betalas, den kommer alltid in till oss i rätt tid. Autogiro kostar inget extra, du behöver bara se till att det finns tillräckligt med pengar på ditt konto.

Vill du betala din hyra med autogiro kan du ladda ner blanketten Medgivande om autogiro. Läs igenom bestämmelserna, skriv ut och fyll i blanketten och skicka in den till oss.

Har du ett autogiromedgivande hos oss och vill ändra kontonummer ska du kontakta din bank.

För att du ska få din hyresavi via e-faktura behöver du anmäla det via din internet­bank. Du får då en avisering i din internetbank och betalar hyresavin genom att godkänna e-fakturan. 

I internetbanken är aviuppgifter redan ifyllda, du behöver inte fylla i uppgifter som t.ex. OCR-nummer, betalningsinformation och förfallodatum. Du har även möjlighet att via internetbanken titta på hyresavin i sin helhet.

Att ta emot och betala via e-faktura brukar inte innebära några extra kostnader då tjänsten e-faktura ingår i din betalnings­tjänst i internetbanken.

Med e-faktura får du din hyresavi på ett säkert och miljövänligt sätt och kan enkelt och smidigt betala din hyra.

Om du har autogiro idag och vill byta till e-faktura, måste du avanmäla ditt autogiro samtidigt som du anmäler dig för e-faktura. Kontakta din bank eller kundcenter för att avanmälan ditt autogiro. 

Svårt att betala hyran

Om du har svårt att betala hyran behöver du vara aktiv. Hyran är en av de allra viktigaste räkningarna. Om du inte betalar din hyra riskerar du att bli vräkt.

Om du har svårigheter att betala din hyra ska du ta kontakt med vårt inkassoföretag, via telefon 08-735 29 29 eller e-post inkasso@sveaekonomi.se, för att komma överens om hur betalningen ska gå till. Öppettid är vardagar kl. 08-17.

Ta även kontakt med kommunens budget- och skuldrådgivare som hjälper dig:

  • att göra en enkel budget
  • att prioritera bland räkningar och andra utgifter
  • med information om skuldsanering

Rådgivningen är gratis och du kan välja att vara anonym om du vill.

https://www.ornskoldsvik.se/budgetradgivning Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?