Blanketter

Här har vi samlat våra vanligaste blanketter.

Autogiroanmälan.pdf Pdf, 537.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Autogiro är gratis och innebär att pengar till din hyra överförs automatiskt från ditt konto till Övikshem i slutet av varje månad. Med autogiro kan du vara säker på att hyran alltid blir betald i tid.

Andrahandsuthyrning ansökan och provsammanboende.pdf Pdf, 514.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Andrahandsuthyrning fullmakt.pdf Pdf, 464.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Andrahandsuthyrning information och personuppgifter.pdf Pdf, 482.2 kB, öppnas i nytt fönster.

För att hyra ut din hyresrätt i andra hand behöver du vårt tillstånd. Om du hyr ut i andra hand utan tillstånd riskerar du att bli av med hyres­kontraktet och tvingas flytta från lägenheten. Läs mer om vad som gäller vid andrahandsuthyrning.

Ansökan om att byta bostad med annan hyresgäst.pdf Pdf, 227.1 kB, öppnas i nytt fönster.

För att få byta din hyresrätt med annan hyresrätt behöver du tillstånd från oss. Både du och den hyresgäst som du vill byta med behöver också som huvudregel ha bott i sin lägenhet i 1 år för att vi ska godkänna bytet. Vi godkänner inte byte till bostadsrätt eller villa.

Uppsägning.pdf Pdf, 188.9 kB, öppnas i nytt fönster.

När är du vill avsluta ditt hyresavtal och flytta ska du skicka in en skriftlig uppsägning. Det kan du göra genom att signera upp­sägningen som finns på sida 2 i ditt hyresavtal och skicka till oss per post, lämna in i vår reception eller i vår postlåda utanför vår entré på Sjögatan 4A.

Vi tar även emot skriftliga uppsägningar via mail till info@ovikshem.se. Tänk på att uppge namn och produkt­nummer för det objekt du önskar säga upp.  

Ansökan om överlåtelse av hyresavtal.pdf Pdf, 91 kB, öppnas i nytt fönster.

Du som hyresgäst har under vissa förut­sättningar rätt att överlåta ditt hyres­kontrakt. Överlåtelse kan endast ske till make, maka, sammanboende under äktenskaps­liknande förhållanden eller barn. 

Hjälpte informationen på sidan dig?