Trygghetsboenden för aktiva seniorer

Symbol för trygghetsboende

Våra trygghetsboenden passar dig som har fyllt 70 år och prioriterar trygghet och social samvaro. I trygghetsboendet finns fina gemensamhetslokaler för social samvaro och en trygghetsvärd som ansvarar för att anordna olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer.

Vad är ett trygghetsboende?

Ett trygghetsboende är vanliga hyreslägenheter som är funktionellt utformade för en äldre målgrupp. Du hyr din lägenhet via vår bostadskö precis som vanligt. Det behövs ingen biståndsbedömning från kommunen för att få flytta in i ett trygghetsboende. Däremot ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år.

Boendet ska inte förväxlas med äldreboende eller serviceboende eftersom omvårdnad, sjukvård och mat inte ingår. Ett trygghets­boende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende.

Våra trygghetsboenden

Vi har två trygghetsboenden ett centralt i Örnsköldsvik och som ligger naturskönt i Gullänget.

Läs mer om Trygghetsboendet Linden

Läs mer om Trygghetsboendet Ängen

Lediga lägenheter

När det finns lediga lägenheter i våra trygghetsboenden presenteras de här på vår webbplats under Sök ledigt, boendeform Trygghetsboende Länk till annan webbplats.. Du kan då även se lägenhetens storlek, planlösning och hyra.

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.

Hittade du den information du sökte?