Trygghetsboendet Linden

Trygghetsboendet Linden är skapat för dig över 70 år som prioriterar trygghet, social samvaro och ett centralt läge. Du hyr din lägenhet via vår bostadskö, precis som vanligt, och får en bostad som är anpassad för en äldre målgrupp. I Linden finns dessutom ett oslagbart utbud av aktiviteter som gör att du aldrig behöver ha tråkigt.

Här bor du ett stenkast från affärer, caféer och restauranger, men även i
närheten av resecentrum, sjukhus och vårdcentral. I huset finns även stora gemensamhetslokaler och en trygghetsvärd som ansvarar för olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer.

Vad är ett trygghetsboende?

Ett trygghetsboende är vanliga hyreslägenheter som är funktionellt utformade för en äldre målgrupp. I ett trygghetsboende finns gemensamhetslokaler för social samvaro och en trygghetsvärd. Boendet ska inte förväxlas med äldreboende då varken mat, omvårdnad eller sjukvård ingår.

Det behövs ingen biståndsbedömning från kommunen för att få flytta in i ett trygghetsboende. Däremot ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år. Ett trygghets­boende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende och hyresgästerna i ett trygghetsboende har möjlighet att vid behov söka hemtjänst och andra serviceinsatser.

Fakta om Trygghetsboendet Linden

Bibliotek, gästlägenhet och en stor gemensam tvättstuga finns lättillgängligt i entréplan. Här hittar du också det vackra, inglasade torget och det gemensamma allrummet. För ditt välbefinnande har trygghetsboendet försetts med en stor motionssal och en fin relax med bastu. Alldeles intill finns omklädningsrum och duschar och även ett stort, tillgänglig­hetsanpassat rum med dusch och WC. I fastigheten finns även en restaurang. 

Bokning för gästlägenhet, relax och bastu hittar du på tavlan för tvättstugebokning. I den nyrenoverade gästlägenheten finns två enkelsängar och en resesäng, kök med pentry, helkaklat badrum med wc och dusch. Pris per dygn är 200 kr. 

Byggår: 1980

Adress: Bergsgatan 24, 26 och Örnsköldsgatan 9

Antal lägenheter: 79 st

 

Storlek

Antal

1 rok på 46-48 kvm

57

2 rok på 61-67 kvm

22