Trygghetsboende

Våra trygghetsboenden är skapta för dig över 70 år som prioriterar trygghet, social samvaro och ett centralt läge. Du hyr din lägenhet via vår bostadskö, precis som vanligt, och får en bostad som är anpassad för en äldre målgrupp. Det finns dessutom ett oslagbart utbud av aktiviteter som gör att du aldrig behöver ha tråkigt.

I husen finns även stora gemensamhetslokaler och en trygghetsvärd som ansvarar för olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer.

Vad är ett trygghetsboende?

Ett trygghetsboende är vanliga hyreslägenheter som är funktionellt utformade för en äldre målgrupp. I ett trygghetsboende finns gemensamhetslokaler för social samvaro och en trygghetsvärd. Boendet ska inte förväxlas med äldreboende då varken mat, omvårdnad eller sjukvård ingår.

Det behövs ingen biståndsbedömning från kommunen för att få flytta in i ett trygghetsboende. Däremot ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år. Ett trygghets­boende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende och hyresgästerna i ett trygghetsboende har möjlighet att vid behov söka hemtjänst och andra serviceinsatser.

Fakta om Trygghetsboendet Linden, centrala stan

Bibliotek, gästlägenhet och en stor gemensam tvättstuga finns lättillgängligt i entréplan. Här hittar du också det vackra, inglasade torget och det gemensamma allrummet. För ditt välbefinnande har trygghetsboendet försetts med en stor motionssal och en fin relax med bastu. Alldeles intill finns omklädningsrum och duschar och även ett stort, tillgänglig­hetsanpassat rum med dusch och WC. I fastigheten finns även en restaurang. 

Bokning för gästlägenhet, relax och bastu hittar du på tavlan för tvättstugebokning. I den nyrenoverade gästlägenheten finns två enkelsängar och en resesäng, kök med pentry, helkaklat badrum med wc och dusch. Pris per dygn är 200 kr. 

Byggår: 1980

Adress: Bergsgatan 24, 26 och Örnsköldsgatan 9

Antal lägenheter per storlek:

Storlek

Antal

1 rok på 46-48 kvm

57

2 rok på 61-67 kvm

22

Summa

79

Fakta om Trygghetsboendet i Gullänget

Trygghetsboendet i Gullänget konverteras och byggs just nu om från ett servicehus till ett trygghetsboende. Arbetet beräknas vara klart under hösten 2020 men det går redan nu att flytta in, du finner våra lediga lägenheter under sök ledigt.

Trygghetsboendet i Gullänget har flera samlingsrum, ett bibliotek och ett gym. här kan du få ett aktivt liv med social samvaro tillsammans med dina grannar.

Du har dessutom tillgång till en underbar utemiljö med närliggande elljusspår.

I den ny renoverade gästlägenheten finns två enkelsängar och en resesäng. Pris per dygn är 100 kr.

Byggår: 1985

Adress: Älgvägen 15 A och B

Antal lägenheter per storlek:

Storlek

Antal

1 rok på 47-63 kvm

24

1,5 rok på 54-60 kvm

10

2 rok på 62-66 kvm

13

Summa

47

Lediga lägenheter

När det finns lediga lägenheter presenteras de under Sök ledigt. Här kan du se storlek, planlösning och hyran för respektive lägenhet.

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.


Hittade du den information du sökte?