Trygghetsboendet Linden

Trygghetsboendet Linden är skapat för dig som prioriterar trygghet, social samvaro och ett centralt läge. Du hyr din lägenhet via vår bostadskö, precis som vanligt, och får en bostad som är anpassad för den som fyllt 70.  I Linden finns dessutom ett oslagbart utbud av aktiviteter som gör att du aldrig behöver ha tråkigt.

Här bor du ett stenkast från affärer, caféer och restauranger, men även i
närheten av resecentrum, sjukhus och vårdcentral. I huset finns även stora gemensamhetslokaler och en trygghetsvärd som ansvarar för olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer. Vill du kan du vara delaktig i, och leda egna, aktiviteter utifrån intressen och kunskaper.

Bibliotek, gästlägenhet och en stor gemensam tvättstuga finns lättillgängligt i entréplan. Här hittar du också det vackra, inglasade torget och det gemensamma allrummet. I Linden är det lätt att umgås med grannarna, i vardagen liksom vid möten och fester. För ditt välbefinnande har trygghetsboendet försetts med en stor motionssal och en fin relax med bastu. Alldeles intill finns omklädningsrum och duschar och även ett stort, tillgänglig­hetsanpassat rum med dusch och WC.

I fastigheten finns även Restaurang Richard Sångkock som är en trevlig mötesplats.

Fakta om Linden

Bokning för gästlägenhet, relax och bastu hittar du på tavlan för tvättstugebokning.
I den nyrenoverade gästlägenheten finns två enkelsängar och en resesäng, kök med pentry, helkaklat badrum med wc och dusch. Pris per dygn är 200 kr. 

Det behövs ingen biståndsbedömning från kommunen för att få flytta in i ett trygghetsboende. Däremot ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år. Ett trygghets­boende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende och hyresgästerna i ett trygghetsboende har möjlighet att vid behov söka hemtjänst och andra serviceinsatser.

Byggår:

1980

Adress:

Bergsgatan 24, 26 och Örnsköldsgatan 9Storlek

Antal

1 rok på 46-48 kvm

57 st

2 rok på 61-67 kvm

22 st