Aktuella samarbeten

MoDo Hockeys Flicksatsning

Bild från ishallen med deltagare i Flicksatsningen

Genom denna satsning vill Modo Hockey få fler tjejer att börja med ishockey samt att spelarna även fortsätter att spela längre upp i åldrarna. Med regelbundna träffar ska denna satsning vara ett komplement till nuvarande träning i hockeyklubbarna runt om Örnsköldsvik. Här får tjejerna möjlighet att samlas och träna med andra tjejer, oavsett vilken förening man tillhör.

Läs mer om flicksatsningen på Modo Hockey. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

El Sistema

El Sistema är en global visionsdriven kulturrörelse med ursprung från Venezuela som ger barn och unga möjlighet till en positiv utveckling genom att spela i orkester och sjunga i kör tillsammans. El Sistema i Örnsköldsvik verkar för ett inkluderande samhälle där barnen kan få växa i ett sammanhang.

Aktiviteter 2020-2022 Pdf, 202.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om El Sistema i Örnsköldsvik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hägglunds IoFK

Hägglunds IoFK bedriver ungdomsverksamhet med cirka 400 spelare och 90 ledare där Bussbyvallen i Gullänget blir är en naturlig samlingspunkt för barn och ungdomar från våra närliggande bostadsområden. Vi stödjer föreningen och deras fond som erbjuder finansiell stöttning till spelare/föräldrar som behöver ekonomiskt stöd för medlemsavgifter, cupavgifter och utrustning.

Läs mer om Hägglunds IoFK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nattfotboll med Gottne IF

Nattfotbollen i Örnsköldsvik drivs av Gottne IF. Nattfotboll är ett intiativ för att erbjuda ungdomar en meningsfull kvällsaktivitet under helger. Varje fredag- och lördagskväll mellan kl. 21 och 24 arrangeras spontan­fotboll i Fotbollshallen dit tjejer och killar i åldrarna 13–25 år är välkomna. Att delta i Nattfotbollen är helt kostnadsfritt och det krävs ingen föranmälan.

Nattfotbollen erbjuder ett positivt sammanhang och en trygg plats för unga att vara på två kvällar i vecka. Den skapar också en positiv sammanhållning mellan ungdomar från olika bostadsområden och bidrar till samhällsinkludering och minskat utanförskap.

Läs mer om Nattfotbollen med Gottne IF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Moälvens Kanotklubb

Gruppbild barn med flytvästar och paddlar

Moälvens kanotklubb bidrar till friluftslivet i Örnsköldsvik. Klubbens ambition är att alla, oavsett ekonomiska förutsättningar, ska få uppleva friluftsliv och utflykter på vatten. De håller till vid Friluftscentralen i Själevad som också är en naturrastplats med fina möjligheter för allmänheten att besöka.

Piggelinjakten

Ångermanlands skolidrottsförbund arbetet för att få fler barn att röra sig mer. Piggelinjakten riktar sig till barn i förskolan samt låg- och mellanstadiet. Tillsammans med sin klass i skolan jagar barnen Piggelinpoäng genom att utöva valfri fysisk aktivitet och har sedan chans att vinna fina priser så som en klassfest.

Hjälpte informationen på sidan dig?