Tips till dig som ska flytta in!

Inför en flytt är det alltid mycket som ska fixas, och ibland upplevs flytten som stressig eftersom det är så många detaljer att hålla koll på.

Under För hyresgäster och Flytta in har vi samlat information som berör dig som ska flytta in till en ny lägenhet. Hoppas du hittar informationen du behöver för att göra din flytt lite enklare. Har du frågor gällande din flytt kan du ställa din fråga till Kundcenter genom att skicka ett mail till info@ovikshem.se.

Här kommer lite tips till dig som ska flytta in hos oss.

Gör en flyttanmälan

När du flyttar behöver du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du blir folkbokförd på rätt adress. Gör din anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du har flyttat.

För att posten ska hitta rätt ska du även göra en adressändring.

Teckna avtal för hushållsel och elnät

Innan du flyttar in i din nya lägenhet behöver du teckna ett avtal för hushållsel. Du väljer själv vilken leverantör av hushållsel du vill ha.

Eftersom elnätet i våra bostadsområden ägs av olika elnätsföretag kan du inte själv välja vilken elnätsleverantör du vill ha.

På ”Mina sidor” i vår bostadsApp eller på vår hemsida kan du se vilken leverantör som gäller på just din adress.

Hemförsäkring

Det är viktigt att du som hyresgäst har en egen hemförsäkring. Om du drabbas av brand, inbrott eller någon annan olycka kan det bli väldigt dyrt för dig utan hemförsäkring.

Kontakta ett försäkringsbolag redan idag för att teckna en hemförsäkring. Om du redan har en ska du anmäla din nya adress till ditt försäkringsbolag.

Betala din första hyra

Tänk på att betala din första hyra i god tid innan du ska hämta dina nycklar.

Märk dina flyttkartonger

Oftast tar det längre tid att flytta än vad man tror. När du packar kan det därför vara bra att märka dina flyttkartonger med innehåll och vilket rum de ska till. Då blir det lättare att placera alla kartonger rätt från början, och du sparar lite tid när du ska börja packa upp.

Välkommen till oss, vi hoppas att du ska trivas!