Parkering och motorvärmare

För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att fordon parkeras på rätt plats, det vill säga på de speciellt markerade och skyltade fordonsplatserna.

Detta gäller både för dig som är vår hyresgäst och för dina eventuella besökare. Undvik att köra bil eller annat fordon inne i bostadsområdet. Om du måste köra in för att lasta i eller ur, kör sakta och försiktigt.

Tänk på att: 

  • du som hyresgäst själv ansvarar för att  snöröja och sanda den egna fordonsplatsen.
  • det ur säkerhetssynpunkt inte är tillåtet att lämna kvar motorvärmarkabel när du lämnar fordonsplatsen. Den strömförande motorvärmarkabeln är inte petskyddad och hänger ofta i "barnhöjd".

Fler regler för fordonsplatser hittar du på baksidan av ditt hyresavtal.

Parkera inte på gården

Vid tyngre transporter kan du köra fram bilen till entrén för att packa i eller ur. Däremot får du inte parkera bilen inne på gården eller vid entrén. Med parkering menas när bilen står uppställd mer än tio minuter utan att det finns någon aktivitet kring bilen.  

Undvik parkeringsböter

Det är stor risk att du får parkeringsböter om du parkerar ditt fordon där det inte är tillåtet. Om du får parkeringsböter har du åtta dagar på dig att betala dessa böter. Efter en påminnelse lämnar vi över ärendet till en inkassofirma.  

Styr din motorvärmare

Med hjälp av ditt platsnummer och din personliga kod kan du styra din motorvärmare, antingen via internet, app eller från din telefon.