Aktuella stambyten

Valhallavägen 47-51 och Torsvägen 3

I höst startar nästa etapp av badrumsrenovering med stambyte i bostadsområdet Valhalla. Det är nu dags för Valhallavägen 47, 49, 51 samt Torsvägen 3 att få sina badrum totalrenoverade. Totalt ingår 118 lägenheter i projektet som kommer att pågå i cirka 1,5 år.

Vi kommer att göra en totalrenovering av alla badrum samt byta/infodra vattenledningar och avloppsrör i badrum och kök. Har du en wc (toalett med eller utan dusch) kommer även den att renoveras.

Innan renovering påbörjas kommer vi bjuda in dig som berörs av renoveringen till ett informationsmöte där vi förklarar hur renoveringen kommer att gå till samt presentera en aktuell tidsplan. Du kommer även att få skriftlig information tillsammans med kontaktuppgifter till de entreprenörer som kommer att utföra arbetet i din lägenhet.

Vad är ett stambyte?

Äldre vattenledningar och avloppsrör kan med tiden sättas igen och spricka, vilket leder till stora skador på byggnader och inventarier. Därför är det viktigt att byta dessa ledningar innan de går sönder och orsakar vattenskador. Ett stambyte betyder att vi byter ut de gamla vattenledningarna och avloppsrören i badrum och kök till nya. I samband med stambytet renoverar vi även alla badrum och toaletter.

Arbetet utförs under dagtid och du kan bo kvar i din lägenhet. Du kommer däremot inte kunna använda ditt badrum under renoveringen (cirka 5-6 veckor). Tillgång till toalett och dusch erbjuds i källaren eller i dusch-/toalettvagn ute på gården. 

Så här går det till

För att komma åt gamla ledningar och rör måste befintlig vägg- och golvbeläggning i badrum tas bort. När ledningar och rör är bytta monteras helt nytt kakel och klinker. Vi byter även ut golvbrunn, elledningar och all badrumsinredning så som tvättställ, toalettstol och badrumsskåp.

Vad kostar det?

Alla renoveringar förhandlas med Hyresgästföreningen och tillsammans kommer vi överens om hyresnivå. Du kontaktas per brev med information om hyresförändring när överenskommelse är träffad.  

Hyreskompensation

Som kompensation för att du inte kan använda ditt badrum under renoveringstiden kommer du få reducerad hyra med 40 procent för den tid du inte kunnat använda ditt badrum. Hyresreduktionen dras på nästkommande hyra när arbetet är klart.

Vatten

Du kommer att ha tillgång till vatten, antingen i lägenheten eller i anslutning till fastigheten. Om vattnet i ditt kök måste stängas under en längre tid kommer en vattendunk att ställas ovan diskbänk samt en avloppsdunk inne under diskbänken. Vattendunk och avloppsdunk kommer att fyllas respektive tömmas 1 gång per dag.

Störande ljud

Arbetet med renovering av ditt badrum kommer under renoveringstiden att medföra vissa olägenheter i ditt boende. Tillsammans med våra entreprenörer arbetar vi för att begränsa störningsmomenten så mycket som möjligt. Hantverkarna arbetar normalt vardagar klockan 7-16. För att byta vattenledningar, avloppsledningar och golvbrunn kommer vi borra och bila i betong, vilket medför att det bullrar och dammar. Ljud från bilning/borrning i stommen sprider sig lätt genom hela huset, vilket kan upplevas som störande då dessa arbeten pågår. För dig som önskar finns möjlighet att få öronproppar hos entreprenörerna.  

Om du kommer vara bortrest

Meddela vårt kundcenter om du kommer att vara bortrest helt eller delvis under den period vi renoverar ditt badrum, samt hur vi kan nå dig. 

Ställ en fråga


Här kan du följa renoveringsarbetet

Vi publicerar här korta notiser om renoveringsarbetet när projektet har startat.