Aktuella stambyten

Valhallavägen 35-39, 41, 43 och Torsvägen 6

Stambytet är nu klart på Valhallavägen 35, 37 och 39, snart även 41. Arbete pågår på Valhallavägen 43 och Torsvägen 6A påbörjas preliminärt under under vecka 44.   

Du kan bo kvar i din lägenhet

Arbetet utförs under dagtid och du kan bo kvar i din lägenhet. Du kommer däremot inte kunna använda ditt badrum under renoveringen (cirka 5-6 veckor). Under tiden för renoveringen ställer vi in en torrtoalett i din lägenhet. Du kommer att ha tillgång till vatten i köket och duschmöjligheter erbjuds i dusch-/toalettvagn ute på gården. 

Här kan du följa renoveringsarbetet

Vi publicerar här korta notiser om vad som är på gång i projektet.

 • 2017-10-05
  Valhallavägen 41, 43 och Torsvägen 6
  Läs mer
 • 2017-08-25
  Valhallavägen 35-39 klara
  Läs mer
 • 2017-02-02
  Ersättning för förbrukning av ström
  Läs mer
 • 2017-02-02
  Valhallavägen 35 B och C klar
  Läs mer
 • 2017-01-19
  Renovering av avloppsrör
  Läs mer
 • 2016-11-28
  Valhallavägen 35A är klar
  Läs mer
 • 2016-10-18
  Uppehåll under jul och nyår
  Läs mer
 • 2016-10-18
  Arbetet på Valhallavägen 35
  Läs mer
 • 2016-08-31
  Den 12 september startar stambytet på Valhallavägen 35 A
  Läs mer
 • 2016-08-30
  Färgval av golvklinker för Valhallavägen 35
  Läs mer

Vad är ett stambyte?

Äldre vattenledningar och avloppsrör kan med tiden sättas igen och spricka, vilket leder till stora skador på byggnader och inventarier. Därför är det viktigt att byta dessa ledningar innan de går sönder och orsakar vattenskador. Ett stambyte betyder att vi byter ut de gamla vattenledningarna och avloppsrören i badrum och kök till nya. I samband med stambytet renoverar vi även alla badrum och toaletter.

Så här går det till

För att komma åt gamla ledningar och rör måste befintlig vägg- och golvbeläggning i badrum tas bort. När ledningar och rör är bytta monteras helt nytt kakel och klinker. Vi byter även ut golvbrunn, elledningar och all badrumsinredning så som tvättställ, toalettstol och badrumsskåp.

Vad kostar det?

Alla renoveringar förhandlas med Hyresgästföreningen och tillsammans kommer vi överens om hyresnivå. Du kontaktas per brev med information om hyresförändring när överenskommelse är träffad.  

Hyreskompensation

Som kompensation för att du inte kan använda ditt badrum under renoveringstiden kommer du få reducerad hyra med 40 procent för den tid du inte kunnat använda ditt badrum. Hyresreduktionen dras på nästkommande hyra när arbetet är klart.

Vatten, toalett och dusch

Du kommer att ha tillgång till vatten, antingen i lägenheten eller i anslutning till fastigheten. Om vattnet i ditt kök måste stängas under en längre tid kommer en vattendunk att ställas ovan diskbänk samt en avloppsdunk inne under diskbänken. Vattendunk och avloppsdunk kommer att fyllas respektive tömmas 1 gång per dag.

Vi tillhandahåller under renoveringstiden en skogstoalettPDF som placeras i lägenheten. Den kan dock inte stå i hallen på grund av utrymmesskäl. Vår entreprenör tömmer skogstoaletten två gånger i veckan. Du har även möjlighet att använda den toalett som finns i duschvagnen på gården. 

Duschmöjligheter erbjuds i duschvagn ute på gården.  

Störande ljud

Arbetet med renovering av ditt badrum kommer under renoveringstiden att medföra vissa olägenheter i ditt boende. Tillsammans med våra entreprenörer arbetar vi för att begränsa störningsmomenten så mycket som möjligt. Hantverkarna arbetar normalt vardagar klockan 7-16. För att byta vattenledningar, avloppsledningar och golvbrunn kommer vi borra och bila i betong, vilket medför att det bullrar och dammar. Ljud från bilning/borrning i stommen sprider sig lätt genom hela huset, vilket kan upplevas som störande då dessa arbeten pågår. För dig som önskar finns möjlighet att få öronproppar hos entreprenörerna.  

Om du kommer vara bortrest

Meddela vår ombyggnadssamordnare om du kommer att vara bortrest helt eller delvis under den period vi renoverar ditt badrum, samt hur vi kan nå dig.