Parkering och motorvärmare

För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att bilar parkeras på rätt plats, det vill säga på de speciellt markerade och skyltade parkeringsplatserna.

Detta gäller både för dig som är vår hyresgäst och för dina eventuella besökare. Undvik att köra bil eller annat fordon inne i bostadsområdet. Om du måste köra in för att lasta i eller ur, kör sakta och försiktigt.

Hyr en parkeringsplats till din bil

Du som är hyresgäst måste hyra en parkeringsplats till din bil och följa villkoren i kontraktet. Om du parkerar någon annanstans inom området kan du få parkeringsböter.

Styr din motorvärmare

Med hjälp av ditt platsnummer och din personliga kod kan du styra din motorvärmare, antingen från din telefon eller via internet. Ange den tid du vill att din bil ska vara varm, systemet som har en ansluten temperaturgivare kommer då att slå på strömmen till ditt motorvärmaruttag 0,5-3 timmar före angiven avhämtningstid beroende på aktuell utetemperatur.

Parkera inte på gården

Vid tyngre transporter kan du köra fram bilen till entrén för att packa i eller ur. Däremot får du inte parkera bilen inne på gården eller vid entrén. Med parkering menas när bilen står uppställd mer än tio minuter utan att det finns någon aktivitet kring bilen.  

Undvik parkeringsböter

Det är stor risk att du får parkeringsböter om du parkerar ditt fordon där det inte är tillåtet. Om du får parkeringsböter har du åtta dagar på dig att betala in beloppet. Efter en påminnelse lämnar vi över ärendet till en inkassofirma.  

Besöksparkering

Besöksparkeringar i våra centralare bostadsområden kommer att bli avgifts­belagda. Införande kommer att ske löpande, se parkeringsskyltar för respektive bostadsområde.

Läs mer om avgiftsbelagda besöksparkeringar

Besöksparkering i Bredbyn, Bjästa, Köpmanholmen och Husum

Dina besökande gäster ska ställa sina fordon på platser märkta för besökande. På besöksparkeringen får gästerna parkera i högst ett dygn. Avvikelser kan förekomma, observera parkeringsskyltarna inom bostadsområdet. Hyresgäster som parkerar på besöksparkeringarna kan få parkeringsböter.

Kom också ihåg att parkeringsplatserna är till för bilar, inte för husvagnar, släpvagnar, traktorer, bussar och andra större fordon.