Inomhustemperatur

Våra lägenheter ska hålla en temperatur på cirka 21 grader mitt i rummet dag som natt. Ibland kan temperaturen tillfälligt variera beroende på vilken temperatur det är utomhus. Vid hög luftfuktighet, när det blåser mycket och vid hastiga väderomslag kan temperaturen i lägenheten tillfälligt variera. Om du upplever att det är kallt i din lägenhet under en längre period är det bra om du mäter temperaturen innan du gör en felanmälan.

Så här mäter du inomhustemperaturen

För att mäta om din lägenhet håller rätt temperatur ska du mäta temperaturen i mitten av rummet, cirka 1,5 meter upp från golvet. Är det 21 grader har du en normal inomhustemperatur. Om din lägenhet är kallare är det viktigt att du felanmäler det till oss, antingen via Mina sidor eller till vårt kundcenter.

5-tips för bättre inomhustemperatur

  • Kontrollera att termostaten på elementet är påslagen.
  • Se till att tunga gardiner inte täcker elementet och att du inte har stora möbler framför elementet, då känner termostaten inte av vilken temperatur rummet har. Om du låter utrymmet framför elementet vara fritt sprider sig värmen i rummet mycket bättre.
  • Vädra snabbt med tvärdrag några minuter istället för att låta fönstren stå på glänt hela dagen. Då byts luften utan att rummet kyls ner.
  • Dra för rullgardiner och persienner på natten, det hjälper till att hålla kylan ute och behålla värmen i  rummet.
  • Om du vill ha svalare i ett rum t.ex. i sovrummet kan du sänka elementet där och hålla dörren stängd. Om du har dörren öppen kommer hela lägenheten att få en lägre temperatur.