Nära till vänskap - och allt annat på Hammarvägen

I en serie berättelser låter vi våra hyresgäster berätta med egna ord om hur det är att bo hos Övikshem. Först ut är Ewa-Britt Eriksson, 55 år, som bor på Hammarvägen i Domsjö.

När jag flyttade till Hammarvägen ropade grannarna direkt "hej och vad roligt att du har flyttat hit, kom och ta en kopp kaffe med oss." Ja, då var man ju inne i gemenskapen, berättar Ewa-Britt och skrattar.
    
Jag tycker om folk och grannsämjan gör att jag trivs fantastiskt bra. Här hjälper vi varandra och möts vi på gården hälsar man och surrar lite. Det tycker jag om.

Ibland utvecklar det sig till riktig vänskap som håller i sig, oavsett grannskap eller inte. Så var det till exempel när jag träffade min kompis i lägenheten mitt emot. Den lägenheten stod tom när jag flyttade hit. Efter ett tag såg jag att en tjej flyttade in. Jag tänkte, "vad kul nu får jag en granne". Jag hejade och hälsade henne välkommen.     

Det ena ledde till det andra. Det visade sig, när vi började prata, att vi hade en massa gemensamma bekanta. Vi började umgås regelbundet, drack kaffe och åt middag hos varandra med jämna mellanrum, pratade och hade trevligt. Vi har till och med varit på fjällsemester tillsammans.     

Nu har hon flyttat, men vår vänskap finns kvar och vi pratar fortfarande på telefon. Jag upplever att det finns många sådana historier här på Hammarvägen, där samhörigheten i vardagen lett till nya, mer långvariga, bekantskaper.

Ja, Hammarvägen passar mig. Förutom grannsämjan är det ett bostadsområde som har nära till allt. Jag älskar till exempel skogspromenader, och här hittar jag blåbär, hallon och svamp alldeles i närheten. Det tar tio minuter att gå från lägenheten till Nyängets badplats och jag har all service jag behöver på gångavstånd. Jag upplever att det är ett lugnt område med bra grannar i alla åldrar, bättre kan det inte bli.