Jag flyttade till lugn och ro

I vår serie av hyresgästberättelser har nu turen kommit till Gullänget. Här berättar Clary Johansson om seniorboendet Gullvivan + 55. 

”Det är halt i dag, man får ta det lite försiktigt.”
Mannen ler vänligt och nickar jakande på frågan om han bor här i Gullvivan.
”Jajamen, jag har bott här i 12 år nu och det är toppen.”

Vi är på väg till Clary Johansson, som jämfört med mannen på gatan, är tämligen nyinflyttad i 55+ boendet Gullvivan i Gullänget. Clary har bott här i drygt ett halvår och vill gärna berätta om hur bra hon trivs. Hon möter oss i dörren med ett stort leende och en katt i famnen.

”Jag bodde mer centralt tidigare. I ett flerfamiljshus med hyresgäster i blandade åldrar. Det var trevligt men ibland lite för livligt för min smak. Jag kände att jag ville ha lugn och ro och grannar som jag kan känna mig trygg med.”

Av en slump hittade Clary Övikshems seniorbostäder 55+ på hemsidan och ställde sig i kö för en lägenhet. Det ångrar hon inte.

”Nu har jag bott i Gullvivan i Gullänget ett halvår och trivs så otroligt bra. Här känner jag mig trygg, jag känner igen mina grannar och det är lugnt på kvällar och helger. Lägenheterna är bra och trivsamma, jag har en tvårummare och eftersom jag bor på nedre botten har jag en uteplats med staket runt. Det passar mig eftersom jag gillar att odla blommor och sitta ute under den varma årstiden.”

Bakom huset går en stig upp till Gula Leden, där Clary gärna tar en skogspromenad. Samtidigt har hon gångavstånd till både matbutik, vårdcentral och sjukhus.

”Och för mig som inte har bil är det bra med bussen som är nära. Skulle den inte passa, kan jag förresten få skjuts av en granne. Hon är strax över 80 men lika pigg som jag.”

Clary återkommer gång på gång till att det är skönt med lugnet och att hon känner sig trygg här. Hon känner igen nästan alla i området och umgås med flera. Just nu planeras det för en gemensam middag nästkommande lördag.

”Vi har en gemensamhetslokal längst upp i huset. Där ska vi duka upp mat och ha lite underhållning på lördag. Det är inget tvång, man väljer själv hur man vill göra men jag tror att de flesta kommer. Någon har lovat ta med dragspelet. Det blir jättetrevligt.”