Så här fungerar bostadskön

Innan du kan söka ledig lägenhet behöver du först registrera dig i vår bostadskö. För varje dag du står i kö får du ett köpoäng. Dina köpoäng använder du sedan när du söker ledig lägenhet.

Vi publicerar alla lediga lägenheter på vår webbplats. Du behöver själv anmäla ditt intresse till den lägenhet du är intresserad av via Mina sidor. De åtta sökande med flest köpoäng får ett erbjudande om att titta på lägenheten. Lägenheten tilldelas den sökande som har tackat ja till erbjudandet, har flest köpoäng och uppfyller vår uthyrningspolicy. 

Du börjar samla köpoäng från och med den dag du registrerar dig i vår bostadskö, och du får 1 köpoäng per dag. Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med någon annans köpoäng.

Antal köpoäng

Du kan se hur många köpoäng du har samlat ihop genom att logga in på Mina sidor.

Fortsätt att samla köpoäng

För att stå kvar i kön och samla köpoäng måste du logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad, annars nollställs dina köpoäng. Har du inte loggat in inom arton månader tas din köprofil bort.

Nollställning av köpoäng

När du tilldelats en lägenhet hos oss så nollställs dina köpoäng. I samband med detta blir du avaktiverad i vårt kösystem. Vill du återaktivera dig i kön för att samla nya köpoäng gör du det via Mina sidor.

Registreringsdatumet för dina köpoäng nollställs när du byter inom Övikshem och har skrivit på avtalen.

Registrera dig först i den kö du är intresserad av (lägenhet, studentbostad, fordonsplats, förråd eller lokal). Du får därefter ett användarnamn och ett lösenord som du använder när du ska logga in på Mina sidor och börja söka lediga hyresobjekt.

När du är inloggad via Mina sidor kan du anmäla intresse till de objekt som du är intresserad av.

Om du är bland de åtta sökande med flest köpoäng kommer du att få ett erbjudande om att gå på visning av ledig lägenhet. Det är nuvarande hyresgäst som visar lägenheten, alternativt kundcenter.

Innan du får ett erbjudande kommer vi ta en kreditupplysning på dig. Om du har en nyregistrerad betalningsanmärkning inom de senaste tolv månaderna eller ett skuldsaldo som överstiger 100 000 kr kommer du inte få något erbjudande. Du kan fortfarande stå kvar i bostadskön och samla köpoäng men du kommer inte kunna göra fler intresse­anmälningar inom 90 dagar.

När du har fått ett erbjudande om ett ledigt hyresobjekt ska du inom 7 dagar svara ja eller nej till erbjudandet. Det är viktigt att du svarar på de erbjudanden du får, oavsett om du tänker tacka ja eller nej. Efter tre uteblivna svar (Ej svar) försvinner dina möjligheter att göra fler intresse­anmälningar inom den närmaste månaden.

För att kunna hyra ett ledigt hyresobjekt hos oss behöver du även uppfylla de grundkrav som finns angivna i vår uthyrningspolicy.

Det finns ingen nedre gräns för att registrera sig i vår bostadskö. Däremot måste du vara 18 år för att kunna göra intresseanmälan till en ledig lägenhet och ingå hyresavtal med oss.

Hjälpte informationen på sidan dig?