Så här fungerar bostadskön

För att kunna söka lägenhet hos oss behöver du vara registrerad i vår bostadskö. För varje dag du står i vår bostadskö får du ett köpoäng. Genom att logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad står du kvar i vår bostadskö och fortsätter samla köpoäng. Har du inte loggat in inom tolv månader nollställs dina köpoäng.

Gör så här:

  1. Registrera dig i vår bostadskö genom att göra en kundanmälan.
  2. Se lediga lägenheter och anmäl intresse till de lägenheter du är intresserad av.
  3. Om du är bland de åtta sökande med flest köpoäng kommer du bli inbjuden till en visning av lägenheten. Innan du får detta erbjudande kommer vi ta en kreditupplysning på dig. Om du har en nyregistrerad betalningsanmärkning inom de senaste tolv månaderna eller ett skuldsaldo som överstiger 100 000 kr kommer du inte få något erbjudande. Du kan fortfarande stå kvar i bostadskön och samla köpoäng men du kommer inte kunna göra fler intresseanmälningar inom 90 dagar.
  4. Svara ja eller nej till erbjudandet om att hyra lägenheten inom 5 dagar.
    Det är viktigt att du svarar på de erbjudanden du får, oavsett om du tänker tacka ja eller nej. Efter tre uteblivna svar försvinner dina möjligheter att göra fler intresseanmälningar inom tre månader.

Våra grundkrav

För att kunna hyra en lägenhet hos oss behöver du även uppfylla de grundkrav som finns angivna i vår uthyrningspolicy.

Vanliga frågor

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna vi får i en frågebank. Hittar du inte svaret på din fråga här på denna sida hittar du den säkert bland vanliga frågor.

Se vanliga frågor


Hittade du den information du sökte?