Snart kommer O-ringen till Örnsköldsvik

Den 21-27 juli kommer O-ringen Höga Kusten till Örnsköldsvik. Orienteringstävlingen O-ringen anordnas varje år på ny ort och senast den besökte Örnsköldsvik var 1994. I årets upplaga räknar man med cirka 20 000 deltagare.

Tävlingen består av fem etapper runt om i Örnsköldsvik och nytt för i år är att etapperna kommer att hållas relativt nära stadskärnan. Starten till etapp 5 kommer till exempel att äga rum ovanför våra fastigheter på Sörbyvägen 5-19. O-ringentorget, själva samlingspunkten för O-ringen, kommer att finnas vid Fjällräven Center där olika roliga aktiviteter arrangeras.

Foto: O-ringen

Under veckan som O-ringen pågår kommer många besökare till vår stad vilket innebär ökad trafik och begränsad framkomlighet. Särskilda bussar kommer att gå i ringlinje mellan Svedjeholmens camping och centrala Örnsköldsvik. Det kommer även att gå skytteltrafik till och från de olika etapperna vilket betyder att vissa vägar kommer att vara extra trafikerade.

Länk till karta över etapper och planerad busstrafiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Etappstart från Sörbyvägen den 27 juli

Den 27 juli startar etapp 5 ovanför Sörbyvägen 5-19. Detta innebär att du som bor på ovansidan av Sörbyvägen mot skogen får möjlighet att från din bostad se när de tävlande ger sig ut på den sista och avslutande etappen av tävlingen. Målgång sker vid Skyttis idrottsplats.

Det kommer att vara väldigt många människor som går genom bostadsområdet den aktuella dagen på väg till startplatserna vilket vi hoppas att du som bor i bostadsområdet har överseende med. Stationer för vatten och toalettmoduler kommer att ställas upp längs Sörbyvägen den 26-27 juli. O-ringen kommer även ha personal på plats natten mellan 26 och 27 juli.

En folkfest

O-ringenveckan sätter Örnsköldsvik och Höga Kusten på kartan och det förväntas bli en riktig folkfest i vår vackra stad. På oringen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du aktuell information om tävlingen och de aktiviteter som anordnas.