Din bostadsresa är vår

Vi finns till tack vare att nio bostadsstiftelser 1971 slogs samman till en – Stiftelsen Hyresbostäder. 1972 ombildades stiftelsen till ett aktiebolag och 1988 bytte vi namn till Övikshem. Syftet då som nu är att förse dig som bor i Örnsköldsviks kommun med ett bra boende.

I snart 50 år har vi parerat flyttströmmar och svängningar på bostadsmarknaden, förvaltat och försett Örnsköldsvik med hyreslägenheter. Det har inneburit allt från att bygga 322 nya lägenheter på Sörliden i början av 70-talet till att på 90-talet sälja eller riva hus där behoven inte längre fanns.

Vi är ett helägt dotterbolag till Rodret, som i sin tur ägs av Örnsköldsviks kommun – det vill säga oss alla. Att vara en del i Sveriges allmännytta innebär enkelt uttryckt att vi ska erbjuda hållbara och prisvärda bostäder.

Förr byggde vi nära industrierna och jobben. Nu bygger vi oftast nära stadskärnan då allt fler söker ett centralt boende. Vårt senaste nybygge Matrosen har ett unikt läge på hamnplan med gångavstånd till det mesta och en fantastisk havsutsikt.

Vi vill gärna följa dina skiftande behov, men även din resa genom livet. Övikshem skapar allt från den första ettan eller det tillfälliga studentboendet, till det perfekta senior- eller trygghetsboendet. Genom att stå i vår bostadskö samlar du köpoäng som du sedan använder när du vill söka en bostad hos oss. Ju fler köpoäng du har desto större är chansen att just du blir erbjuden bostaden.

Vi bryr oss om våra hyresgäster även utanför bostadens väggar och har genom åren erbjudit allt från fotbollsskola och badbussar, till kabelteve och evenemangsbiljetter. Vår strävan är att alltid göra arbetet bättre och smartare, med nya idéer kring förvaltning, nyproduktion, miljöhänsyn, energieffektivisering och it-lösningar.

I dag är vi den största hyresvärden i kommunen. Vi äger och förvaltar drygt 3 300 bostäder och har mer än 50 medarbetare. Som hyresgäst möter du oftast våra fastighetsvärdar, vår personal i kundcenter och våra egna snickare och målare. Alla har ett stort engagemang och många har jobbat länge hos oss.

I våra enkätundersökningar och mätningar får vi höga betyg från både medarbetare och hyresgäster. Det gör oss gladare än något annat. Med trygghet, engagemang och nytänkande tar vi nu avstamp mot ett ännu bättre boende för åren som kommer.

Har du inte redan ställt dig i bostadskön är du välkommen att göra så. Enklast gör du det här på webben, men du är givetvis även välkommen in till oss på Sjögatan.

Vi hoppas få vara med även på din bostadsresa!

Hittade du den information du sökte?