Söka bostad

 • Finns det hiss i fastigheten?

  När du söker bland lediga lägenheter ska du kryssa i alternativet Hiss under Önskemål för att se vilka lediga lägenheter som har hiss.

 • Finns några lediga lägenheter i markplan?

  När du söker bland lediga lägenheter kan du kryssa i alternativet Markplan under Önskemål för att se vilka lediga lägenheter som ligger i markplan.

 • Hur gör jag för att få hyra en lägenhet hos Övikshem?

  Vi lägger ut alla våra lediga bostäder på vår webbplats. När du registrerat dig i vår bostadskö kan du börja söka bland våra lediga bostäder och anmäla intresse för den du tycker passar dig. 

  I vår uthyrningspolicy kan du läsa om vilka krav som ställs för att få teckna hyresavtal.

 • Hur gör jag för att få tips på lediga lägenheter?

  Om du har en e-postadress kan du beställa automatisk information om lediga bostäder. Beställningen gör du på Mina sidor, under rubriken Mina profiler. Där talar du om vilken typ av bostad du är intresserad av. När en bostad som stämmer överens med dina önskemål läggs ut på vår webbplats, skickas samtidigt ett e-brev till dig. När du fått ett förslag måste du logga in på vår webbplats och anmäla ditt intresse.

 • Hur många dagar ligger en ledig lägenhet ute för intresseanmälan?

  Vi publicerar alla lediga hyresobjekt på Mina sidor. Lägenheterna ligger normalt ute för intresseanmälan i tre dagar.

 • Hur många erbjudanden får jag ha samtidigt?

  Du kan som mest ha fem intresseanmälningar vardera på hyreslägenheter och studentbostäder samtidigt.

 • Hur många gånger får jag tacka nej till erbjudanden?

  Du får tacka nej hur många gånger som helst. Vi vill att du bara anmäler dig till lägenheter/fordonsplatser du verkligen är intresserad av att hyra - annars tar uthyrningen längre tid och de som är intresserade och har kortare registreringstid riskerar att få vänta längre på sina erbjudanden.

 • Hur många köpoäng har jag?

  På Mina sidor kan du se hur många köpoäng du har.

 • Hur svarar jag på ett erbjudande?

  Om du får ett erbjudande har du fem dagar på dig att tacka ja eller nej. Du bör titta på lägenheten innan du bestämmer dig. Svara på erbjudandet gör du enklast på Mina sidor.

 • Jag har tackat ja till att hyra en lägenhet, kan min sambo stå för avtalet istället för mig?

  Nej, hyresavtal ingås alltid med den kund som bokat lägenheten.

 • Kan jag anmäla intresse för någon annan?

  Nej, din intresseanmälan är personlig. Du kan inte anmäla intresse för någon annan i ditt namn.

 • Publiceras alla lediga lägenheter?

  Ja, vi publicerar alla lediga hyresobjekt under Sök ledigt.

 • Vad betyder "Ej svar"?

  Det är viktigt att du svarar på de erbjudanden du får för de objekt du anmält intresse till. Detta oavsett om du tänker tacka ja eller nej. Efter tre (3) uteblivna svar (EJ SVAR) försvinner din möjlighet att göra fler intresseanmälningar inom en månad. På Mina sidor ser du hur många ej svar du har kvar innan du spärras.

 • Vad händer när jag tackar ja till ett erbjudande?  

  När svarstiden, som normalt är 5 dagar, passerat kontaktar vi den sökande som har flest köpoäng om objektet ligger på Torget, eller den som var först med intresseanmälan på Direktmarknaden, via e-post eller brev.

  Den som hamnar som nummer ett i turordningen blir den som får hyra objektet under förutsättning att uthyrningspolicyn uppfylls. När du skrivit på det nya hyresavtalet nollställs dina köpoäng men du står fortfarande kvar i kön och kan samla nya poäng. Det är viktigt att du uppdaterar din kundanmälan på Mina sidor minst en gång var tolfte månad för att stå kvar i bostadskön.

  Om alla åtta som fått ett erbjudande tackar nej, skickas ett nytt erbjudande ut till nästkommande åtta som anmält intresse till objektet. Om alla tackar nej, läggs objektet ut för bokning på vår webbplats igen.

 • Vad händer om jag inte svarar på ett erbjudande?

  Det är viktigt att du svarar på de erbjudanden du får för de objekt du anmält intresse till. Detta oavsett om du tänker tacka ja eller nej. Efter tre (3) uteblivna svar (EJ SVAR) försvinner din möjlighet att göra fler intresseanmälningar inom en månad. På Mina sidor ser du hur många ej svar du har kvar innan du spärras.

 • Vad krävs för att hyra hos Övikshem?

  Om du vill bo hos oss, förväntar vi oss att du ska ha fyllt 18 år, inte har någon hyresskuld eller obetalda fakturor hos annan hyresvärd eller har en borgensman om du har skulder med betalningsanmärkningar. Du ska också kunna visa goda referenser från tidigare hyresvärd och kunna betala hyran med din inkomst. Läs mer i vår uthyrningspolicy.

 • Vad är det som avgör om jag får ett erbjudande?

  Det är dina köpoäng som avgör om du blir en av de åtta som får erbjudande på varje lägenhet. Dina chanser att få erbjudande varierar beroende på vilka andra kunder som anmäler sig på just den lägenhet som du är intresserad av och hur lång kötid de har.

 • Vad är skillnaden mellan inflyttningsdatum och tillgänglighetsdatum?

  Inflyttningsdatumet är första dagen på ditt nya hyresavtal, dvs det datum som du kan flytta in. Om det finns ett tillgänglighetsdatum innebär det att den utflyttande hyresgästen planerar att flytta ut tidigare. Tillgänglighetsdatum är inte tvingande utan endast ett önskemål från avflyttande hyresgäst. Kontakt kundcenter för mer information.

Hittade du den information du sökte?