Registrering i bostadskön

 • Finns det någon nedre åldersgräns för att registrera sig som sökande?

  Nej, det finns ingen nedre gräns för att registrera sig i vår bostadskö. Däremot måste du vara 18 år för att kunna göra intresseanmälan till en ledig lägenhet och ingå hyresavtal med oss.

 • Hur ställer jag mig i bostadskön?

  För att kunna söka lägenhet hos oss behöver du vara registrerad i vår bostadskö. Du registrerar dig i vår bostadskö genom att göra en kundanmälan på Mina sidor.

  För varje dag du står i vår bostadskö får du ett köpoäng. Genom att logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad står du kvar i vår bostadskö och fortsätter samla köpoäng. Har du inte loggat in inom tolv månader nollställs dina köpoäng.

 • Kan barn stå i bostadskö hos Övikshem?

  Ja. Så fort barnet har fått ett personnummer kan man göra en kundanmälan.

 • Vad händer om jag glömmer att uppdatera min kundanmälan?

  När du registrerat dig i bostadskön måste du förnya din kundanmälan minst en gång om året. Om du inte varit inloggad på tolv månader tappar du dina köpoäng och dina prenumerationer på lediga lägenheter upphör.

  Förnyelse av din kötid sker med automatik varje gång du loggar in på Mina sidor. Ta för vana att gå igenom dina kontaktuppgifter för att hålla dem aktuella. Du som har registrerat en e-postadress får som extra service en påminnelse via e-brev en månad innan tolv månader har passerat. Har du inte tillgång till dator är du välkommen att kontakta kundcenter så hjälper vi dig med uppdateringen.

 • Vad innebär kundanmälan?

  När du gör en kundanmälan på Mina sidor registrerar du dig som kund hos oss och ställer dig i vår bostadskö. För att du ska få erbjudanden om lediga lägenheter behöver du även lägga in dina önskemål och e-postadress.

 • Vad innebär medsökande?

  När du gör en kundanmälan har du möjlighet att registrera en medsökande. Ni kommer då att kopplas ihop och när en av er gjort en intresseanmälan som leder till avtal kommer ni båda stå för avtalet.

 • Vad innebär referens och vad ska jag göra om jag inte har någon?

  Har du inte någon hyresvärd (referens) i dagsläget kan du bara skriva ett x i rutorna för referens så att du kommer vidare med registreringen.

Hjälpte informationen på sidan dig?