Hyresavtal och uppsägning

 • Har jag kortare uppsägningstid om jag byter bostad inom Övikshem?

  Om du får ett erbjudande på en ny lägenhet innan den 14:e i månaden, och detta sedan leder till ett hyresavtal, kan du få tillgodoräkna dig denna månad som uppsägningsmånad. Uppsägning av din gamla lägenhet sker i samband med tecknande av det nya hyresavtalet.

 • Hur gör jag för att säga upp min lägenhet?

  Uppsägningen ska vara skriftlig och kan göras direkt på hyreskontraktet eller genom vår uppsägningsblankett. Den skriftliga uppsägningen skickar du sedan till oss per post eller lämnar i vår reception. Vi tar även emot skriftliga uppsägningar via info@ovikshem.se. Tänk på att uppge namn och produktnummer för det objekt du önskar säga upp.

  Viktigt att notera att en uppsägning måste komma in innan den sista i månaden för att den ska börja gälla från den 1:a månaden efter.

 • Hur lång är uppsägningstiden?

  Uppsägningstiden är tre månader. Exempel: Om du säger upp din lägenhet den 14 mars börjar uppsägningstiden att räknas från den 1 april och tre månader framåt.

  Vid dödsfall är uppsägningstiden en kalendermånad.

 • Jag vill få kortare uppsägningstid än vad hyresavtalet säger, hur gör jag?

  Med tanke på dagens bostadssituation är det viktigt att alla får samma möjligheter att söka de lediga lägenheterna. Vi lägger därför ut alla lediga bostäder på vår webbplats så att alla våra bostadssökande kunder har samma chans att anmäla intresse.

  Vi ger dig möjlighet att när du säger upp ditt hyresavtal, lämna information till kommande­ bostadssökande om att din lägenhet kan vara tillgänglig tidigare än till uppsagt datum. Det är den nya hyresgästen som väljer om han eller hon har möjlighet att flytta in tidigare eller till ordinarie inflyttningsdatum.

 • Kan jag signera mitt avtal med E-signering?

  Nu kan du som kund använda dig av E-signering. Det innebär att du kan skriva under ditt avtal digitalt, utan att varken besöka vårt kontor eller skicka avtalet med posten. Det enda du behöver göra är att kryssa i JA under E-signering Öppnas i nytt fönster. i din profil på Mina Sidor eller när du gör din kundanmälan. När du sedan får en avisering om att du har ett avtal att signera gör du det enkelt och smidigt med din E-legitimation, och avtalet ska signeras inom fyra dagar.

 • Vad är ett produktnummer?

  Produktnummer är en numrering som vi använder oss av i vårt fastighetssystem. Varje hyresobjekt har ett eget produktnummer. Du hittar ditt produktnummer på ditt hyresavtal eller på Mina sidor.

  Skillnaden mellan lägenhetsnummer och produktnummer

 • Vad är skillnaden mellan lägenhetsnummer och produktnummer?

  Lägenhetsnumret är ett fyrsiffrigt nummer som finns i Lantmäteriets register. Numret anger var i byggnaden lägenheten finns. Du hittar detta nummer på ditt hyresavtal eller till höger på trapphusbladet som sitter i respektive trapphus. Ditt hyresavtal hittar du på Mina sidor.

  Lägenhetsnumret behöver du vid:

  • Folkbokföring
  • Adressändring
  • Ev. tecknande av elavtal

  Produktnummer är ett unikt nummer som vi använder oss av i vårt fastighetssystem. Ett produktnummer kan t.ex. se ut så här: 1100-101-1-101. Du hittar det på ditt hyresavtal eller till vänster på trapphusbladet som sitter i respektive trapphus.

  De fyra sista siffrorna i produktnumret behöver du:

  • För att hitta ditt lägenhetsförråd och ev. matkällare
  • Vid kontakt med Övikshem
 • Vi står båda på hyresavtalet, vad händer vid en separation?

  Ni måste själva avgöra vem av er som ska behålla avtalet. Om tvist uppstår vänder ni er till tingsrätten, som avgör vem som har störst behov av lägenheten. Ni behöver också fylla i en blankett för ansökan om överlåtelse.

Hjälpte informationen på sidan dig?