Hyresbetalning

 • Hur gör jag hyresbetalningar från utlandet?

  Kontakta en bank och uppge följande IBANnummer SE58 9500 0099 6034 0713 8712. Glöm inte att ange personnummer och namn.

 • Jag har inte fått någon hyresavi, måste jag betala förseningsavgift?

  Ja, saknad hyresavi är inte en godtagbar ursäkt för sen hyresinbetalning. Hyresavin i sig är en påminnelse om att hyran ska betalas och en service som AB Övikshem tillhandahåller. Det är bara om beloppet har ändrats som vi är skyldiga att skicka ut en hyresavi. Dina aviuppgifter hittar du på din hyresgästsida, som OCR-nummer, belopp och förfallodatum. Kom ihåg att det tar 2-3 bankdagar innan pengarna når oss.

 • Jag har tappat bort hyresavin, hur gör jag?

  Du hittar alltid en digital version av din hyresavi på din hyresgästsida på Mina sidor. Logga in på Mina sidor genom Mobilt BankID eller med dina personliga inloggningsuppgifter.

 • Jag kan inte betala hyran, vad ska jag göra?
 • Kan jag betala hyran via autogiro?

  Ja det kan du genom att fylla i blanketten Medgivande om autogiro som du därefter skickar in till oss. Har du ett autogiromedgivande hos oss och vill ändra kontonummer ska du kontakta din bank.

 • Kan jag betala hyran via E-faktura?

  Ja, ange i din internetbank att du vill ta emot e-faktura från oss.

 • När dras autogirobetalningar?

  Hyresbetalningen via autogiro dras den sista vardagen i varje månad. Om det inte finns täckning på ditt bankkonto görs automatiskt nya försök till dragning under de tre påföljande vardagarna. Om täckning saknas när autogirot dras måste du göra en manuell inbetalning. Du hittar de aviuppgifter du behöver på Mina sidor.

 • När ska hyran betalas?

  Du ska alltid betala hyran i förskott. Det betyder att du t.ex. betalar hyran för februari senast den sista vardagen i januari.

 • Till vilken adress skickas den första hyresavin?

  Den första hyresavin skickas alltid till den adress du hade på Mina sidor när du tackade ja till lägenheten. Fortsättningsvis skickas hyresavin till adressen för den nya bostad du hyrt.

  Du kan alltid se dina aviuppgifter på Mina sidor under Mina betalningar. Vill du ha din avi till någon annan adress under en begränsad tid kan du ange en tillfällig adress på Mina sidor. Vid annan typ av adressändring kontakta kundcenter.

 • Vad händer om jag inte betalar hyran?

  Hyran ska alltid betalas i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Obetald hyra innebär att inkassokrav skickas ut, vilket alltid medför en extra avgift. Försenad eller obetald hyra kan leda till uppsägning av avtalet och det kan påverka dina möjligheter att få annan bostad.

  Mer information om inkasso, budget- och skuldrådgivning

Hittade du den information du sökte?