Renovering av ytskikt i lägenhet

Du som är hyresgäst hos oss kan beställa målning, tapetsering och golvunderhåll till bra priser. Du betalar direkt eller på avbetalning uppdelat på tre, sex eller tolv månader. Du kan också göra en beställning där du väljer att betala med boendepoäng. En boendepoäng är för närvarande värd tio kronor när du beställer underhåll.

Boendepoäng för lägenhetsunderhåll


Vad är boendepoäng?

Boendepoäng för lägenhetsunderhåll är ett system där du får poäng utifrån din boendetid, som du sedan kan använda för att renovera i din lägenhet. 

Vem får boendepoäng?

Den som har bott hos Övikshem i obruten följd under de senaste fem åren samt minst 1 år i nuvarande lägenhet.

Hur många poäng får jag?

Du får ett poäng per år och kvadratmeter för den tid du har bott i din nuvarande lägenhet. Om du har bott sju år och åtta månader i lägenheten så räknas poängen efter det antal hela år du bott, alltså sju år.

Exempel 1: En lägenhet på 70 kvadratmeter med en boendetid på sju år i nuvarande lägenhet skulle ge denna poäng: 70 kvm x 7 år x 1 poäng = 490 poäng.

Exempel 2: En lägenhet på 70 kvm med en boendetid på tre år i nuvarande lägenhet, men totalt minst fem år hos Övikshem i obruten följd skulle ge denna poäng: 70 kvm x 3 år x 1 poäng = 210 poäng.

Får jag ta med mig mina boendepoäng om jag byter lägenhet inom Övikshem?

Om det krävs åtgärder i den lägenhet du lämnar, för att återställa den i normalt skick, kommer ett eventuellt poängsaldo att användas till detta. De poäng som blir över får du ta med dig till den nya lägenheten. Om två personer står på avtalet och en flyttar, stannar dock poängen i lägenheten.

Får jag ta med mig mina boendepoäng om jag flyttar från Övikshem?

Nej.

Hur använder jag mina boendepoäng?

Boendepoäng kan användas till att måla, tapetsera och underhålla golv i lägenheten. De kan även användas till att byta till laminatluckor, bänkskivor samt att sätta upp kakel ovanför diskbänken om det är standard i bostadsområdet men inte i aktuell lägenhet.

Observera att boendepoängen inte kan användas för badrumsrenovering.

När kan jag använda mina boendepoäng?

Du kan när som helst under året beställa renovering av ytskikt och utnyttja dina boendepoäng, max en gång per år. Jobbet kommer att utföras inom ett år.

Vad händer om mina boendepoäng inte räcker till den renovering jag vill ha utfört?

Det beställda underhåll som boendepoängen inte räcker till betalar du in via hyresavin i enlighet med nu gällande VLU (Valfritt lägenhetsunderhåll).

Hur beställer jag renovering av ytskikt?

Kontakta projektingenjör Nils Bohman via e-post eller tfn 0660-29 93 23.