Aktuella stambyten

Badrumsrenovering Valhallavägen 38

Vi planerar att renovera alla badrum på Valhallavägen 38 A-U. Renoveringsarbetet i bostadsområdet kommer att pågå under år 2020–2021. Ett brev med information har skickats till berörda hyresgäster. När projektet startat kommer vi att uppdatera denna sida med aktuell information. Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta vår hyresgästsamordnare Hussam Rashed på tfn 0660-29 93 56 eller via e-post hussam.rashed@ovikshem.se.

Köks- och badrumsrenovering på Mycklingsvägen 8-14

Totalt ingår 90 lägenheter i projektet som kommer att pågå i cirka 2 år. Projektet är indelat i två etapper. I etapp 1 renoveras kök och badrum på Mycklingsvägen 8-10, ett arbete som startade hösten 2019. I etapp 2 ingår Mycklingsvägen 12-14. Vi planerar att starta renoveringen på Mycklingsvägen 14 i början av augusti 2020. På Mycklingsvägen 12 startar renoveringen preliminärt i januari 2021. Vi kontaktar dig i god tid innan det är dags för din lägenhet att renoveras.  

Av omtanke om dig som hyresgäst och för att inte behöva störa dig med två renoveringsarbeten direkt efter varandra kommer både kök och badrum att renoveras samtidigt. 

I köken kommer köksinredning, vitvaror samt ytskikt att bytas. Badrummet kommer totalrenoveras och få nya ytskikt och inredning. Har du en extra wc kommer även den att renoveras.

Informationsmapp istället för trapphusmöte

På grund av covid-19 kommer vi inte bjuda in till trapphusmöten utan istället dela ut skriftlig information som beskriver renoveringsarbetet. Du kommer då även få en tidplan där du kan se när din lägenhet ska renoveras. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår hyresgästsamordnare Hussam Rashed. Hans kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Vad är ett stambyte?

I samband med köks- och badrumsrenoveringen kommer ett stambyte att ske där alla vattenledningar och avloppsrör i fastigheten byts ut. Äldre vattenledningar och avloppsrör kan med tiden sättas igen och spricka, vilket leder till stora skador på byggnader och inventarier. Därför är det viktigt att byta dessa ledningar innan de går sönder och orsakar vattenskador.

Så här går det till

Under tiden för renoveringen (cirka 4-6 veckor) kommer du inte kunna använda ditt kök eller badrum/wc. Du får istället tillgång till en liten vagn med tillfällig köksutrustning i din lägenhet samt tillgång till kök, toalett och dusch via särskilda köks-och badrumsvagnar som kommer ställas ut på området. Om du har speciella behov t.ex. utifrån funktionsnedsättning ber vi dig kontakta vår hyresgästsamordnare för att se hur vi kan lösa dina behov. Renoveringstiden kan upplevas som en jobbig period med störande ljud, damm och byggarbetare i ditt hem. Tillsammans med entreprenörerna arbetar vi för att minska störningsmomenten så mycket som det går.

Hyreskompensation

För den tid du inte kommer kunna använda ditt kök och badrum kommer du få en hyreskompensation på 60 procent av din hyra. Hyreskompensationen kommer att dras av på den hyresavi som kommer näst efter renoveringen är klar. Vid ett eventuellt ersättningsboende utgår ingen hyreskompensation. 

Vad kostar det?

Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi kommit överens om en hyreshöjning för de standardhöjande åtgärder som denna renovering medför samt för det låsbyte som planeras för bostadsområdet.

För lägenheter på 2-4 RoK kommer hyran att höjas med totalt 700 kr/månad. För lägenheter på 1 RoK blir höjningen 650 kr/månad. Hyreshöjningen delas upp i två steg. Det första sker månadsskiftet efter renoveringen är klar i din lägenhet och det andra efter ytterligare 6 månader.

Hyreshöjning:

Storlek

Höjning 1

Höjning 2

1 RoK

+325 kr/månad

+325 kr/månad

2-4 RoK

+350 kr/månad

+350 kr/månad


Här kan du följa renoveringsarbetet

Vi publicerar här korta notiser om renoveringsarbetet när projektet har startat.

 • 2020-06-24
  Preliminär tidplan för Mycklingsvägen 12-14
  Läs mer
 • 2019-11-22
  Förtydligande kring hyresavdrag
  Läs mer
 • 2019-11-19
  Nu är de tre första lägenheterna färdiga
  Läs mer
 • 2019-11-19
  Arbetsstopp under jul- och nyårshelgen
  Läs mer
 • 2019-10-16
  Ingen debitering för individuell mätning
  Läs mer
 • 2019-09-27
  Bortrest under renoveringsarbetet
  Läs mer
 • 2019-09-27
  Medgivande om användning av huvudnyckel
  Läs mer
 • 2019-09-04
  Nedmontering av lekplats på Mycklingsvägen
  Läs mer
 • 2019-09-04
  Totalentreprenör är Byggteamet i Örnsköldsvik AB
  Läs mer

Ställ en fråga


Dina kontaktuppgifter
Dina kontaktuppgifter