Aktuella stambyten

Valhallavägen 47-51 och Torsvägen 3

Nu har nästa etapp av badrumsrenovering med stambyte startat i bostadsområdet Valhalla. Det är nu dags för Valhallavägen 47, 49, 51 samt Torsvägen 3 att få sina badrum totalrenoverade. Totalt ingår 118 lägenheter i projektet som kommer att pågå i cirka 1,5 år.

Vi kommer att göra en totalrenovering av alla badrum samt byta/infodra vattenledningar och avloppsrör i badrum och kök. Har du en wc (toalett med eller utan dusch) kommer även den att renoveras.

Preliminära startdatum

 • Valhallavägen 49 B - 5 november 2018, kl. 07.15
 • Valhallavägen 49 C - 19 november 2018, kl. 07.15
 • Torsvägen 3 F - 17 december 2018, kl. 07.15
 • Torsvägen 3 E - 7 januari 2019, kl. 07.15. 
 • Torsvägen 3 D - 21 januari 2019, kl. 07.15. 

Tidplanen kan komma att revideras under tidens gång. Den kommer även att uppdateras allt eftersom med fler adresser. 

Vad är ett stambyte?

Äldre vattenledningar och avloppsrör kan med tiden sättas igen och spricka, vilket leder till stora skador på byggnader och inventarier. Därför är det viktigt att byta dessa ledningar innan de går sönder och orsakar vattenskador. Ett stambyte betyder att vi byter ut de gamla vattenledningarna och avloppsrören i badrum och kök till nya. I samband med stambytet renoverar vi även alla badrum och toaletter.

Arbetet utförs under dagtid och du kan bo kvar i din lägenhet. Du kommer däremot inte kunna använda ditt badrum under renoveringen (cirka 7 veckor).

Så här går det till

I samband med att vi startar renoveringen i ditt badrum kommer vi att montera ett kodlås på din lägenhetsdörr. Detta lås kommer endast att användas av hantverkarna om du inte är hemma under renoveringstiden. Kom ihåg att alltid ta med din lägenhetsnyckel då du lämnar lägenheten eftersom dörren automatiskt går i lås när den stängs!

För att minska damspridning i lägenheten kommer Peab att plasta in dörrposter där dörr saknas. Vi kommer även att dokumentera hall och badrum.

I badrumsrenoveringen kommer nya vattenledningar att anslutas från trapphuset. Dessa ledningar kommer att dras i taket genom hallen. När ledningar och rör är bytta monteras vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Vi byter även ut golvbrunn, elledningar och all badrumsinredning så som tvättställ, toalettstol och badrumsskåp. Nya ledningar och rör kommer även att anslutas till köket under diskbänken.

Vad kostar det?

Badrumsrenovering med stambyte för Valhallavägen 47-51 samt Torsvägen 3 är förhandlad med Hyresgästföreningen och innebär en hyreshöjning på 410 kr/månad. För dig som både har badrum och wc med dusch blir höjningen 610 kr/månad istället.

Hyreskompensation

Som kompensation för att du inte kan använda ditt badrum under renoveringstiden kommer du få reducerad hyra med 40 procent för den tid du inte kunnat använda ditt badrum. Hyresreduktionen dras på nästkommande hyra när slutbesiktning är genomförd.

Vatten

Under tiden för renoveringen kommer du antingen ha tillgång till toalett och dusch i en källare inom bostadsområdet eller i toalett- och duschvagn ute på gården. I de trapphus där det finns två vattenstammar kommer du som hyresgäst kunna ha vatten i ditt kök under renoveringstiden.

I de trapphus där det endast finns en stam kommer vi dessvärre att behöva stänga av vattnet till
lägenheterna. Det kommer då att monteras tappställen på varje våningsplan där du istället kan hämta vatten till ditt kök. Köksavloppet fungerar precis som vanligt.

Störande ljud

Arbetet med renovering av ditt badrum kommer under renoveringstiden att medföra vissa olägenheter i ditt boende. Tillsammans med våra entreprenörer arbetar vi för att begränsa störningsmomenten så mycket som möjligt. Hantverkarna arbetar normalt vardagar klockan 7-16. För att byta vattenledningar, avloppsledningar och golvbrunn kommer vi borra och bila i betong, vilket medför att det bullrar och dammar. Ljud från bilning/borrning i stommen sprider sig lätt genom hela huset, vilket kan upplevas som störande då dessa arbeten pågår. För dig som önskar finns möjlighet att få öronproppar hos entreprenörerna.  

Om du kommer vara bortrest

Meddela vårt kundcenter om du kommer att vara bortrest helt eller delvis under den period vi renoverar ditt badrum, samt hur vi kan nå dig. 

Akut händelse

Inträffar något akut utanför kontorstid ring vår fastighetsjour på telefonnummer 0660-29 93 65

Här kan du följa renoveringsarbetet

Vi publicerar här korta notiser om renoveringsarbetet när projektet har startat.

 • 2018-12-13
  Ny toalett- och duschvagn på Torsvägen 3D
  Läs mer
 • 2018-12-06
  Värmeavbrott för Valhallavägen 49
  Läs mer
 • 2018-11-23
  Arbetsstopp under jul- och nyårshelgen
  Läs mer
 • 2018-11-23
  Information till Valhallavägen 49 B-C
  Läs mer
 • 2018-10-29
  Valhallavägen 47A är snart klar
  Läs mer
 • 2018-09-14
  Fuktkontroll/Inventering av badrum
  Läs mer
 • 2018-09-07
  Rördragning i källaren
  Läs mer
 • 2018-09-07
  Toalett och dusch
  Läs mer
 • 2018-09-03
  Individuell mätning av varmvatten
  Läs mer
 • 2018-08-28
  Badkar och tvättmaskin
  Läs mer

Ställ en fråga


Dina kontaktuppgifter
Dina kontaktuppgifter