Boendepoäng

Boendepoäng för lägenhetsunderhåll är ett system där du får poäng utifrån din boendetid, som du sedan kan använda för att renovera i din lägenhet. För att du ska få boendepoäng krävs det att du har bott hos Övikshem i obruten följd under de senaste fem åren samt minst ett år i nuvarande lägenhet. 

Du kan när som helst under året beställa lägenhetsunderhåll och utnyttja dina boendepoäng, max en gång per år. Jobbet kommer att utföras inom ett år. Det beställda underhåll som boendepoängen inte räcker till betalar du in via hyresavin i enlighet med nu gällande VLU (Valfritt lägenhetsunderhåll).

Om det krävs åtgärder i den lägenhet du lämnar, för att återställa den i normalt skick, kommer ett eventuellt poängsaldo att användas till detta. De boendepoäng som blir över får du ta med dig till den nya lägenheten. Om två personer står på avtalet och en flyttar, stannar dock boendepoängen i lägenheten.

Så här räknar du ut dina boendepoäng

Du får ett boendepoäng per år och kvadratmeter för den tid du har bott i din nuvarande lägenhet. Om du har bott sju år och åtta månader i lägenheten så räknas poängen efter det antal hela år du bott, alltså sju år.

En boendepoäng är för närvarande värd tio kronor när du beställer underhåll.

Exempel: En lägenhet på 70 kvadratmeter med en boendetid på sju år i nuvarande lägenhet skulle ge denna poäng: 70 kvm x 7 år x 1 poäng = 490 poäng.

Exempel: En lägenhet på 70 kvm med en boendetid på tre år i nuvarande lägenhet, men totalt minst fem år hos Övikshem i obruten följd skulle ge denna poäng: 70 kvm x 3 år x 1 poäng = 210 poäng.

Prislista (inkl. arbete och material)

  • Ny golvmatta i helt rum, 39 poäng/kvm
  • Helmålning av kök  exkl. luckor (cirka 12 kvm ) 585 poäng
  • Helmålning av hall (cirka 8 kvm) 494 poäng
  • Helmålning av sovrum, ej garderobsdörrar (6-10 kvm) 488 poäng
  • Helmålning av sovrum, ej garderobsdörrar (11-15 kvm) 591 poäng
  • Tapetsering vardagsrum (14-20 kvm) 376 poäng
Hjälpte informationen på sidan dig?