Tvättstugan

Tvättstugan är ett gemensamt utrymme som du delar med dina grannar. För att alla ska trivas är det viktigt att alla följer reglerna för hur man bokar och använder den.

Tänk på att:

  • Respektera bokade tvättider och lämna tvättstugan så att nästa hyresgäst kan börja tvätta i tid.
  • Städa efter dig. När din tvättid är slut ska även städningen av tvättstugan vara klar, så att det är rent och snyggt när din granne kommer.
  • Sopborste och tvättvagn är till för tvättstugan och får inte tas med till lägenheten. 
  • Det inte är tillåtet att ta med djur in i tvättstugan. Det är även förbjudet att röka i tvättstugan.
  • Skräp från städning av tvättstuga slänger du i den soppåse som finns i tvättstugan. Annat avfall så som tomma tvättmedelsförpackningar källsorteras som vanligt i källsorteringsrummet.  

Boka tvättstugan

I våra bostadsområden finns olika system för att boka tvättstugan. För att göra det enklare för dig som hyresgäst kommer vi successivt byta ut de manuella bokningstavlorna mot ett elektroniskt bokningssystem.

Manuella bokningstavlor

Du bokar tid genom att placera din bokningscylinder på önskad dag och tid i bokningstavlan. Bokningscylindern ska sitta kvar i bokningstavlan under hela tvättiden.

Du får inte ta någon annans inbokade tvättid! Det gäller även om tvättstugan verkar vara tom. Den som har bokat tvättiden kan vara försenad av olika anledningar.

Om du inte tänker använda din inbokade tvättid måste du så fort som möjligt ta bort din tvättcylinder från bokningstavlan.

Elektroniska bokningstavlor

Vi har flera elektroniska bokningssystem: RCO, QT, CDVI och Assa. Det elektroniska bokningssystemet ger en större säkerhet för alla som använder tvättstugan. Systemet registrerar vem som bokat tid och släpper bara in den personen i tvättstugan under den inbokade tiden. Det betyder att ingen obehörig kommer åt din tvätt eller din tvättid.

Boka med QT
Du som har bokningssystemet QT kan boka tid via Internet, en app eller bokningstavlan utanför tvättstugan. På App Store eller Google Play kan du ladda ner appen QT kund.

För att logga in anger du ditt produktnummer som användare och ditt personliga lösenord som lösen. Är det första gången du loggar in är lösenordet 12345. I appen måste du ange Övikshem som fastighetsbolag. Om du ändrar ditt lösenord i QT är det viktigt att du även lägger in din e-postadress så att du kan begära nytt lösenord vid behov.

Finns på: Bergsgatan 23, Mycklingsvägen, Storgatan 44 och 46, Valhallavägen 38, Ångermanlandsgatan 10, Sörbyvägen 5–19, Sörbyvägen 6–26, Järvstagatan 1–7, Järvstagatan 2–16, Andra Långgatan 25–29, Hammarvägen, Tallmovägen, Pensionärsgatan.

Boka med QTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka med RCO
Du som har bokningssystemet RCO kan boka tid via internet samt via bokningstavlan utanför tvättstugan. Bokningssystemet gäller även för grovtvättstuga. För att logga in anger du de uppgifter som du fick när du flyttade in.

Finns på: Sörängetvägen 17, Ekvägen 1-5.

Boka med RCOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka med Assa
Boka via bokningstavlan utanför tvättstugan.

Finns på: en tvättstuga på Östra Dalgatan 5–39 och Linden.

Boka med CDVI
Boka via bokningstavlan utanför tvättstugan. För att komma in i bokningsrummet på Torsvägen 3 behöver du öppna dörren med taggen som sitter tillsammans med din lägenhetsnyckel.

Finns på: Valhallavägen 35–51, Torsvägen 2–6, Torsvägen 3, Vegagatan 23, Hamngatan 9, Nygatan 3.

Felanmälan

Om tvättmaskin, torktumlare eller torkskåp inte fungerar som de ska eller om det är dåligt städat efter den som tvättat innan dig ska du göra en felanmälan. Det gör du enklast på Mina sidor eller genom att kontakta kundcenter. 

Tvättdebitering

Våra fastigheter på Mycklingsvägen och Bergsgatan 23 har system för individuell debitering av nyttjandet av tvättstugan. Det innebär att du som boende bara betalar för din egen förbrukning i tvättstugan och kan därmed både spara pengar och bidra till en bättre miljö.

Vad innebär en "tvätt"?

En "tvätt" innebär en startad tvättmaskin. Om du under ett tvättpass (den bokade tiden i tvättstugan) exempelvis kör fyra tvättmaskiner, så har du tvättat fyra tvättar. Torkning i torktumlare eller torkskåp ingår i priset för dessa tvättar.

Vad kostar varje tvätt?

Varje tvätt, inklusive torkning, kostar nio kronor. I de nio kronorna ingår driftkostnader (el och vatten), underhåll och reparationer av maskinerna, städ- och kringutrustning samt installation, underhåll och administration av själva debiteringssystemet.

I Myckling finns även möjlighet att utnyttja grovtvättstuga för tolv kronor per tvätt.

Hur betalar jag

När du tvättar känner systemet av vilket hushåll det är som har gått in i tvättstugan (genom nyckelbrickan) och du får räkningen på hyresavin månaden efter att du har tvättat. De tvättar du gör under exempelvis januari månad kommer alltså på hyresavin som ska betalas för mars månad.