Berättelser från våra bostads­områden

Här kan du läsa berättelser där våra hyresgäster och medarbetare berättar om våra bostadsområden.

Gullänget, +55 Gullvivan

Jag flyttade till lugn och ro

”Jag bodde mer centralt tidigare. I ett flerfamiljshus med hyresgäster i blandade åldrar. Det var trevligt men ibland lite för livligt för min smak. Jag kände att jag ville ha lugn och ro och grannar som jag kan känna mig trygg med.”

Läs hela berättelsen >>

Sörliden

Jag har en hisnande utblick över stad och hamninlopp

”På kvällarna blir det ett fantastiskt panorama med alla ljus som lyser upp hela staden. Jag njuter av den utsikten från vardagsrummet och jag somnar med den på näthinnan i mitt sovrum.”

Läs hela berättelsen >>

Vi ska starta ett fotbollslag

”Integration handlar om att möta varandra och att skapa gemenskap. Det gör vi genom vår verksamhet.”

Läs hela berättelsen >>

Jag gör det som jag vill ha det hemma

”Jag trivs kanonbra. Det är ordning och reda på rutiner och uppdrag och vi har alltid tillgång till den utrustning som krävs, inte minst skyddsutrustning.”

Läs hela berättelsen >>

Valhalla

Jag trivs med människorna här

”Jag har arbetat som bovärd på Valhalla i 24 år och många av hyresgästerna har funnits här lika länge. Efter så många år känner jag igen de flesta i området, vi hejar och byter några ord när vi möts.”

Läs hela berättelsen >>

Valhalla är vårt andra hem - eller första

”Jag tänkte att vi skulle flytta hem. Men efter tio månader i Libanon insåg vi att det var Sverige, Örnsköldsvik och Valhalla som var vårt hem. Så vi flyttade hem igen.”

Läs hela berättelsen >>

Våran gård är bäst

”Vi fick gott om potatis och en hel del jordgubbar, även om det nog blev lite för torrt för dem i år. Och alltihop fick vi ha i fred, även jordgubbarna, som vi nog trodde skulle försvinna innan vi hann plocka dem.”

Läs hela berättelsen >>

Domsjö

Nära till vänskap - och allt annat på Hammarvägen

”När jag flyttade till Hammarvägen ropade grannarna direkt, hej och vad roligt att du har flyttat hit, kom och ta en kopp kaffe med oss.”

Läs hela berättelsen >>

Hammarvägen - ett lugnt område som passar alla åldrar

”Det finns många exempel på när dagarna har formats utifrån situationer som uppkommit. En sådan dag var det till exempel när.. ”

Läs hela berättelsen >>