Söka bostad

 • Hur gör jag för att få hyra en lägenhet hos Övikshem?
  Vi lägger ut alla våra lediga bostäder på vår webbplats. Börja med att registrera dig i vår bostadskö, så får du inloggningsuppgifter till Mina sidor och kan börja samla köpoäng. Om flera personer är intresserade av samma bostad är det den som har flest köpoäng som får erbjudande först.  När du registrerat dig i vår bostadskö kan du börja söka bland våra lediga bostäder och anmäla intresse för den du tycker passar dig. 
 • Hur gör jag för att få tips på lediga lägenheter?
  Om du har en e-postadress kan du beställa automatisk information om lediga bostäder. Beställningen gör du på Mina sidor , under rubriken Mina profiler . Där talar du om vilken typ av bostad du är intresserad av. När en bostad som stämmer överens med dina önskemål läggs ut på vår webbplats, skickas samtidigt ett e-brev till dig. När du fått ett förslag måste du logga in på vår webbplats och anmäla ditt intresse.
 • Hur många erbjudanden får jag ha samtidigt?
  Du får ha 5 erbjudanden samtidigt.
 • Hur många gånger får jag tacka nej till erbjudande?
  Du får tacka nej hur många gånger som helst. Vi vill att du bara anmäler dig till lägenheter/fordonsplatser du verkligen är intresserad av att hyra - annars tar uthyrningen längre tid och de som är intresserade och har kortare registreringstid riskerar att få vänta längre på sina erbjudanden.
 • Hur svarar jag på ett erbjudande?
  Om du får ett erbjudande har du fem dagar på dig att tacka ja eller nej. Du bör titta på lägenheten innan du bestämmer dig. Svara på erbjudandet gör du enklast på Mina sidor innan svarsdatumets utgång eller direkt till kundcenter, telefon 0660-29 93 50, under kontorstid.
 • Jag har beställt nytt lösenord via e-post, men det kommer inget mail. Vad gör jag?
  Kontrollera dina inställningar för skräpfilter. Har du lagt ett högt skräpfilter kan e-postmeddelandet hamna i papperskorgen.
 • Jag har tackat ja till att hyra en lägenhet, kan min sambo stå för avtalet istället för mig?
  Nej, hyresavtal ingås alltid med den kund som bokat lägenheten.
 • Kan jag använda mina köpoäng för att söka bostad till någon annan?
  Nej, du kan inte överlåta dina köpoäng till någon annan. Dina köpoäng kan endast användas för att söka bostad till dig.
 • Läggs alla lediga lägenheter ut på Internet?
  Ja, alla lediga lägenheter läggs ut på vår webbplats.
 • Mitt lösenord fungerar inte hur gör jag?
  När du loggar in via Mina sidor är det viktigt att du skriver in samma användarnamn och lösenord som vid första inloggningstillfället. Du måste skilja på små och stora bokstäver i dina inloggningsuppgifter. Om du fortfarande inte kan logga in - beställ ett nytt lösenord via länken Glömt pinkod eller kontakta kundcenter .
 • Vad händer när jag tackar ja till ett erbjudande?  
  När svarstiden, som normalt är 3 dagar, passerat kontaktar vi de åtta med flest köpoäng om objektet ligger på Torget, eller den som var först med intresseanmälan på Direktmarknaden, via e-post eller brev. Den som hamnar som nummer ett i turordningen blir den som får hyra objektet under förutsättning att uthyrningspolicyn uppfylls. När du skrivit på det nya hyresavtalet nollställs dina köpoäng men du står fortfarande kvar i kön och kan samla nya poäng. Det är viktigt att du uppdaterar din kundanmälan på Mina sidor minst en gång om året för att stå kvar i bostadskön. Om alla åtta som fått ett erbjudande tackar nej, skickas ett nytt erbjudande ut till nästkommande åtta som anmält intresse till objektet. Om alla tackar nej, läggs objektet ut för bokning på vår webbplats igen.
 • Vad krävs för att hyra hos Övikshem?
  Om du vill bo hos oss, förväntar vi oss att du ska ha fyllt 18 år, inte har någon hyresskuld eller obetalda fakturor hos annan hyresvärd eller har en borgensman om du har skulder med betalningsanmärkningar. Du ska också kunna visa goda referenser från tidigare hyresvärd och kunna betala hyran med din inkomst. Läs mer i vår uthyrningspolicy.
 • Vad menas när det står olika datum gällande inflyttning och när lägenheten kan vara tillgänglig?
  Inflyttningsdatumet anger när hyresavtalet upphör för avflyttande kund och tillgänglighetsdatumet anger då den avflyttande kunden önskar få lägenheten uthyrd. Det senare är endast ett önskemål från avflyttande kund.
 • Vad är det som avgör om jag får ett erbjudande?
  Det är dina köpoäng som avgör om du blir en av de åtta som får erbjudande på varje lägenhet. Dina chanser att få erbjudande varierar beroende på vilka andra kunder som anmäler sig på just den lägenhet som du är intresserad av och hur lång kötid de har.
 • Varför är jag hindrad från att göra en intresseanmälan?
  Det kan bero på ett flertal orsaker. Det kan exempelvis bero på att du nyligen flyttat in i din lägenhet, förnyat din kundanmälan, har hyresskulder eller saknar inkomst. För att veta vad som gäller för dig, kontakta kundcenter för mera information.