VD till AB Övikshem

Örnsköldsviks kommun - vi ser möjligheter! Örnsköldsvik ligger i Västernorrlands län och har cirka 55 000 innevånare. Kommunen ingår i världsarvet Höga Kusten och har nationalparken Skuleskogen som närmsta granne. Örnsköldsvik är en expansiv kommun där nya företag startas, byggkranarna snurrar och som tack vare högteknologisk exportindustri och stor tjänstesektor även kan erbjuda gott om intressanta jobb. AB Övikshem äger och förvaltar 3400 bostäder och är Örnsköldsviks kommuns största hyresvärd med ett varierande utbud av bostäder och lokaler i olika delar av kommunen och i varierande storlekar och prisklasser. Våra kärnvärden - trygghet, engagemang och nytänkande - har en stark koppling till vår vision och beskriver vad vi står för nu och i framtiden.

Har du ett engagemang i samhället och i andra människor? Vill du genom ett aktivt och engagerat arbete, leda en verksamhet på ett sätt som skapar engagerade och motiverade medarbetare och en företagskultur som får människor att växa och ta ansvar? Om svaret är ja, läs då vidare och sök tjänsten som VD hos AB Övikshem.

Arbetsbeskrivning

AB Övikshem är ett allmännyttigt bostadsföretag som utvecklats till att vara ett tjänsteföretag med tydligt kundfokus där medarbetarna utgör den viktigaste resursen. Ditt uppdrag som VD är att driva företaget på ett affärsmässigt och kundfokuserat sätt så att AB Övikshem betraktas som kommunens mest attraktiva hyresvärd. Du ansvarar för att kostnadseffektivt förvalta företagets fastighetsbestånd, samt utveckla innehållet så att det passar kundernas förändrade behov.

I rollen har du det övergripande ansvaret för den operativa verksamheten i företagets olika områden, samt ansvarar för den strategiska planeringen. Du leder arbetet i ledningsgruppen och rapporterar till styrelsen. Du skapar och utvecklar goda relationer med fastighetsägare, hyresgästföreningar samt med övriga kommunkoncernbolag.

Vem är du?

Vi söker dig som är en erfaren ledare och som tidigare haft en roll med resultatansvar. Du är en duktig förhandlare och har flera års erfarenhet som chef med ansvar som spänner över ett brett område. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete. 

Vi tror att du har en akademisk utbildning och det är meriterande med erfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen. Dina personliga kompetenser är avgörande och vi söker dig som är skicklig på att leda och följa upp, har ett utvecklat strategiskt tänkande, samt har en mycket god förmåga att skapa relationer och nätverk.

Vad kan vi erbjuda dig?

AB Övikshem är ett företag med en stödjande och prestigelös kultur där du får möjlighet att engagera dig i samhällsutvecklingen och i människors tillgång till bra och tryggt boende i livets olika skeenden.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Håkansson, Experis, på 0660-59972.  Sista ansökningsdag är 6 mars men vänta inte med att skicka in din ansökan då ansökningar behandlas löpande.

Ansökan genom Experislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster