Övikshem utvecklar och satsar i Bjästa

Vi arbetar aktivt och systematiskt med underhåll av våra fastigheter. De senaste åren har vi genomfört betydande underhållsinsatser och även de närmsta åren innehåller stora satsningar, bland annat i Bjästa

Stambyte är ett av de större underhållsarbeten som vi gör. Under de senaste två åren har vi gjort över 250 stambyten, där vi bytt avlopps- och vattenledningar, porslin och ytskikt. Under 2015 kommer vi att utföra stambyten i nästan 90 lägenheter varav 26 i Bjästa. Badrummen totalrenoveras och får kakel på väggarna och klinker på golvet.

Vi satsar stort på vårt underhåll, och det även i våra ytterområden. Ett stambyte är en stor åtgärd och hyresgästerna får mycket fina badrum när det är klart, säger Anna-Karin Eriksson, Vd för AB Övikshem.

För Bjästa och Köpmanholmen kan vi se en ökad efterfrågan de senaste åren. Vi kommer därför att bygga om åtta små ettor till fyra tvåor på Dirigentvägen 11. Dessa lägenheter kommer att totalrenoveras med nya ytskikt, fönster, dörrar, badrum, kök och förses med balkonger. Tvåorna kommer att bli cirka 55 kvm stora och arbetet beräknas vara klart i slutet av året. I samband med detta arbete passar vi även på att måla om trapphusen på Dirigentvägen 7-11.

Vi är glada över att kunna utveckla området med dessa ombyggda och totalrenoverade lägenheter. Det är ett attraktivt område, med närhet till vacker natur och ett fint havsband, samtidigt som det ligger ett stenkast från stan, avslutar Anna-Karin Eriksson.

Under året kommer vi även att uppgradera låssystem för 135 lägenheter i Bjästa och Köpmanholmen.

För ytterligare information vänligen kontakta
Anna-Karin Eriksson, Vd för AB Övikshem
anna-karin.eriksson@ovikshem.se, 0660-29 93 21