Nu är Linden ett trygghetsboende

Konverteringen av Linden till trygghetsboende är klar och vi har nu invigt trygghetsboendet tillsammans med hyresgäster, inbjudna och entreprenörer som arbetat med konverteringen.

Många hade samlats då vice ordförande för kommunstyrelsen Per Nylén klippte bandet och förklarade Linden officiellt invigd som trygghetsboende.

Lars Österlund (vd för Övikshem), Per Nylén (vice ordförande för kommunstyrelsen) och Maria Flodin (förvaltningschef för Övikshem).

Linden trygghetsboendet innehåller vanliga hyreslägenheter som är speciellt anpassade för äldres tillgänglighet och med närhet till service och socialt utbud. En trygg, trevlig och social miljö för alla som är 70 år eller äldre.

I trygghetsboendet finnas en trygghetsvärd som ansvarar för olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer. De boende ska även kunna vara delaktig och leda egna aktiviteter där deras intressen och kunskaper i olika ämnen tas tillvara. I fastigheten finns även stora fina gemensamhetslokaler tillgängliga samt privata aktörer inom restaurang, massage, hälso- och fotvård.

Invigningen avslutades med kaffe och tårta till sång och musik av Richard Norberg från Restaurang Sångkock.

En populär hörna i biblioteket.

Bland annat finns ny bastu och relaxavdelning, gästlägenhet, samlingsrum och motionsrum.