Hyresavi via E-faktura

Du som vill kan nu välja att betala din hyresavi via e-faktura, ett både miljövänligt och smidigt sätt att betala din hyra.

E-faktura innebär att vi skickar din hyresavi elektroniskt till din internetbank. För att ta emot e-fakturor från Övikshem behöver du göra ett aktivt val i din internetbank. Du kommer därefter att få en avisering i din internetbank när din e-faktura kommer och betalar hyresavin genom att godkänna e-fakturan.

I internetbanken är aviuppgifter redan ifyllda, du behöver inte fylla i uppgifter som t.ex. OCR-nummer, betalningsinformation och förfallodatum. Du har även möjlighet att se hyresavin i sin helhet.

Att ta emot och betala via e-faktura brukar inte innebära några extra kostnader för dig som har en internetbanklösning då tjänsten e-faktura ingår i din betalningstjänst i internetbanken.

Om du har autogiro idag och vill byta till e-faktura, måste du avanmäla ditt autogiro samtidigt som du anmäler dig för e-faktura. Kontakta din bank eller vår kundtjänst för att avanmälan av autogiro.