Sopor och källsortering

I alla våra bostadsområden finns särskilda soprum för hushållssopor. I de flesta av våra bostadsområden har vi dessutom återvinningsstationer där du kan lämna dina källsorterade sopor.

Källsortering

Källsortering

Om du sorterar och återvinner dina hushållssopor minskar avfallet och du bidrar till en bättre miljö. Att källsortera är alltså att värna vår miljö eftersom det sparar energi. Källsortera därför papper, kartong, färgat och ofärgat glas, plåt- och plastförpackningar och lämna i källsorteringshuset.

Läs mer om hur du källsorterar på FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grovsopor

Grovsopor är stora saker som inte går ner i din soppåse, till exempel möbler, cyklar, stora leksaker och barnvagnar. Övikshem har ingen möjlighet att ta hand om dina grovsopor; dem tar du själv till kommunens återvinningscentral i Må.  

Du kan kostadsfritt lämna dina grovsopor på Må återvinningscentrallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en av landets modernaste återvinningscentraler för privatpersoner.

Om du inte har möjlighet att själv frakta dina grovsopor till Må återvinningscentral kan du till en avgift beställa hämtning av grovsopor och elektronik på Mivas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via deras kundtjänst på tfn 0660-330 400.