Studentboende

En stor del av våra studentbostäder ligger mitt i centrum. Vi har student­lägenheter, korridorboende och ett studentboende där du delar en lägenhet med andra och har gemensamt kök, vardagsrum och toalett.

För att få teckna avtal för en studentbostad måste du vara antagen för studier i Örnsköldsvik vid Umeå universitet, Mittuniversitet eller YH-utbildningen samt kunna uppvisa antagningsbesked eller betald kåravgift. Tio månaders hyra gäller för alla studentrum, juni och juli är hyresfria månader.

Om du är intresserad av att hyra rum i delad studentlägenhet är du välkommen att kontakta kundcenter via e-post eller telefonnummer 0660-29 93 50.

Studieintyg

Under boendetiden kan studieintyg krävas in för att verifiera att hyresgäst i studentbostad fortfarande studerande på heltid. Om så inte är fallet har Övikshem rätt att säga upp hyresgästen.

Bostadsgaranti

Du som studerar i Örnsköldsvik vid Umeå Universitet, Mittuniversitetet eller YH-utbildningarna, är garanterad en bostad. Vi kan erbjuda dig studentrum eller lägenhet nära centrum (0-1500 meter). Bostadsgaranti lämnas tom den 15 augusti. Hör du av dig efter det datumet försöker vi hjälpa till i den mån det finns möjlighet.

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring studentboende.